Piroska
-10 °C
1 °C

A Kendermagosok találkozása a Fehérház portásával

2006.03.26. 17:38
A Kendermag Egyesület vasárnapi demonstrációján arra kérte a következő parlament képviselőit, hogy drogkérdésben vegyék figyelembe a szakértők véleményét és a Nemzeti Drogstratégiában leírtakat.

Látványos rendőri biztosítás mellett vasárnap délután körülbelül száz ember gyűlt össze a Kendermag Egyesület demonstrációján, mely a Budapesti Központi Kerületi Bíróság előtt kezdődött. A demonstrálók kezében pár tábla: "Nem vagyok bűnöző", "Válassz drogpolitikát", "Képviselőket képmutatók helyett", "Szívok és adózok", "Ne tiltsd, szabályozd" és hasonló szöveggel.

A legutolsó pillantban bejelentett rendezvényt egyetlen ellendemonstráló próbálta megzavarni. Az középkörú, síppal felszerelkezett úr az "Adószámot a fűárusoknak" feliratú, utopista legalizációs táblát kifogásolta, amivel ezen az esős délutánon valószínűleg simán be is került az összes televízióba.

Dénes Balázs, a Társaság a Szabadságjogokért elnöke adta meg a magyarázatot arra, miért a bíróság előtt kezdődik a demonstráció. Itt hozták meg ugyanis, eddig első fokon, az ítéleteket az önfeljelentők ellen. A hatvan önfeljelentőből két ember ellen idult eljárás, márpedig a TASZ elnöke szerint nem éppen a jogbiztonságra utal a törvények ilyesfajta esetleges alkalmazása.

A demonstráló ezután átvonultak a Képviselőházhoz, ahol Juhász Péter, a Kendermag Egyesület alelnöke érzékeny búcsút vett a jelenlegi parlamenti képviselőktől. Majd az egyesület két tagja átadta a képviselőház szolgálatot teljesítő portásának azt a 386 levelet, melyben arra kérik a leendő törvényhozókat, hogy a jogalkotás során vegyék figyelembe a szakértők véleményét, és a Nemzeti Drogstratégiában megfogalmazott nemes elvek alapján kezeljék a drogfogyasztás kérdését.

A parlament által elfogadott dokumentumban ugyanis szó sincs büntetőjogi eszközökkel való fenyegetésről.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.