Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

A Fidesz szerint nem zárult le a kormányfő "terroristázós" ügye

MTI
2005.04.07. 12:09
Az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint addig nem zárul le a kormányfő "arab terroristázós" kijelentésének problémája, amíg Szaúd-Arábia budapesti nagykövete nem tér vissza állomáshelyére.

Németh Zsolt - Élő Norbert szocialista, Nagy Gábor Tamás fideszes és Kelemen András független képviselővel együtt - csütörtökön tekintette meg a Külügyminisztériumban az eset dokumentációját, beleértve a kormányfő szaúd-arábiai trónörököshöz írt levelét. Németh Zsolt értékelése szerint az említett levél a keleti rokonsági kapcsolatokkal foglalkozik részletesen, de nem találta benne a "bocsánatot kérek" kifejezést.

A képviselő vitába került Élő Norberttel, aki szerint a miniszterelnök kétszer, Budapesten és Düsseldorfban kért bocsánatot, amit a budapesti arab diplomáciai testület, benne a doyen, a libanoni nagykövet elfogadott. Az ügy előzménye, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egy nem hivatalos rendezvényen azt mondta, a magyar futballválogatott a február 2-i szaúdi-magyar barátságos mérkőzésen "halált megvető bátorsággal" küzdött az "arab terroristák" ellen.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!