A legfőbb ügyész nem zárja ki a főügyészt a K&H-ügyből

MTI
2005.08.23. 14:10

A Legfőbb Ügyészség (LÜ) hétfőn elutasította a K&H-ügy egyik gyanúsítottjának és védőjének indítványát az ügyben eljáró Fővárosi Főügyészség (FF) kizárására.

A Kulcsár-ügyben eddig eljáró (FF) elfogultság miatti kizárását indítványozta Kerék Csaba és védője múlt pénteken, arra hivatkozva, hogy az ügy elsőszámú gyanúsítottjának, Kulcsár Attilának az egyik kihallgatásáról készült jegyzőkönyv, illetve a vallomástételről készült és a napokban nyilvánosságra került videofelvétel között "lényegi, tartalmi eltérések is vannak", amelynek okát ki kellene vizsgálni.

Az LÜ indoklásában az szerepel, hogy az indítvány alaptalan, mert nem volt tényekkel, adatokkal alátámasztva, hogy elfogult lenne a fővárosi főügyész. Emellett maga a fővárosi főügyész is úgy nyilatkozott, hogy nem tartja magát elfogultnak.

A beadvány tartalmazta, hogy a "valóságtól eltérő tartalmú jegyzőkönyv keletkezésének" felelősei között "elsőként merült fel" a kihallgatást vezető és a főügyészség élén álló Ihász Sándor tevékenysége. Kerék védője szerint indokolt volna, hogy az ügyben eddig eljáró Fővárosi Főügyészség helyett a LÜ kijelölése alapján egy másik ügyészség döntsön a vádemelés kérdésében.