Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Tanúskodott Bácskai János felesége

Index/MTI
2006.02.13. 11:28

Bácskai János feleségének meghallgatásával folytatódott a maffiaellenes központ korábbi vezetője ellene hivatalos személyként elkövetett bűnpártolás és államtitoksértés miatt indult büntetőügy megismételt elsőfokú eljárása Szegeden. Bácskai János ellen azért indult eljárás, mert a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ főigazgatójaként 2004 nyarán kapcsolatba lépett Kulcsár Attilával, majd a vád szerint a rendőrséggel, hogy a későbbiekben kirobbant brókerbotrány egyes iratait megszerezze. (A korábbi hírek szerint fennállt az a veszély, hogy egyes fontos iratokat el akarnak tüntetni.)

Bácskai Beáta az államtitoksértéssel kapcsolatos vád ügyében elmondta: férje gyakran dolgozott otthon, előfordult, hogy titkos iratokkal is, de jelenlétében soha nem végzett ilyen munkát. Hozzátette: mint a dandártábornok felesége, átesett nemzetbiztonsági átvilágításon.

A lakást komoly riasztórendszer védte, a nyílászárók biztonsági üvegből voltak, a terasz felől pedig infrasorompók akadályozták az illetéktelenek behatolását. A riasztórendszer elkészülte után éles riasztás nem volt, csupán véletlenül jelzett néhány alkalommal a biztonsági berendezés - tudatta Bácskai Beáta. Bácskai János közölte: az államtitkoknak minősített iratot tartalmazó borítékot az ügyészség találta meg dolgozószobájában. A boríték zárva volt, azt az ügyész nyitotta fel.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!