Vilma
-7 °C
4 °C

Büszke munkájára az Országimázs Központ volt vezetője

2002.11.21. 15:50
Az Országimázs Központ egykori vezetője büszke arra, hogy a MeH főosztályvezetőjeként dolgozhatott. Tóth István Zoltán az Indexnek adott exkluzív nyilatkozatában elmondta, hogy a rendőrség még nem hallgatta ki az imázsközponttal kapcsolatban indult eljárásokban. Tóth a Millenniumi Országjáró nyomdai költségeiről úgy nyilatkozott: az nem drága volt, hanem a piaci helyzetet figyelembe véve olcsó.
"Büszke vagyok arra, hogy az Országimázs Központban dolgozhattam, mert ez a szervezet rengeteg tett a magyar országkép javításáért" - nyilatkozta az Indexnek Tóth István Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal egykori főosztályvezetője, aki arra a felvetésünkre, hogy mit szól a rendőrségi eljárásokhoz megismételte, büszke volt munkahelyére, ahol nagyon sok tisztességes és tehetséges munkatárssal dolgozhatott. A hatósági eljárásokat nem kívánta kommentálni, és nem tartotta tisztének, hogy azok kimenetelével kapcsolatban találgatásokba bocsátkozzék.

Nem tudott a MERT2000-ről

Tóth István Zoltán
Tóth István Zoltán nem tudta, hogy a főosztályával szerződésben álló Happy End Kft. nem közvetlenül intézte a Millenniumi Országjáró kinyomtatását a Szikra Lapnyomdával, hanem közbeiktatta a MERT 2000 Rt.-t . (Mint arról az Index is beszámolt, a MERT 2000 vezérigazgatóját azért helyezték nemrég előzetes letartóztatásba, mert összesen csaknem egymilliárd forinttal többet számláztak le, mint amennyibe a nyomdai munkák ténylegesen kerültek a lap kinyomtatásával megbízott nyomdánál.) "De ez mit sem változtat azon a tényen - folytatta a volt főosztályvezető -, hogy a Millenniumi Országjáró előállítási költségeinek a felét tették ki a nyomdai feladatok, éppen úgy ahogy más, a piacon lévő napilapok esetében is."

Megtévesztették az imázsközpontot

Tóth az újságokból meglepődve értesült arról a gyanúsításról, hogy valakik - "ki tudja milyen okból" - megtévesztették az Országimázs Központot, hogy ki is nyomja a lapot valójában. "Tudniillik - hangoztatta Tóth - a megtévesztésnek igen különös módja az, hogy egy 3,8 millió példányban készülő, a háztartások túlnyomó többségébe eljutó országos programajánló és kulturális magazin impresszumában világosan és egyértelműen, kinyomtatva szerepel, hogy nyomja a Szikra Lapnyomda Rt."

A volt főosztályvezető a nyomdai költségekről úgy vélekedett, hogy ha a piaci árakat tekintjük, akkor a Millenniumi országjáró kinyomtatása nemhogy drága nem volt, hanem kifejezetten olcsónak tekinthető a példányonkénti 41 forint. Tóth István Zoltán érvelése szerint ugyanis, ha azt vesszük, hogy mennyi egy napilap ára, ami nem fedezi az újság előállítási költségeit, akkor a számonkénti 41 forint nem nevezhető soknak. Mindemellett - tette hozzá Tóth - folyamatosan végeztek felméréseket, amelyek egyöntetűen azt igazolták vissza, hogy az olvasók 78 százalékának tetszett a lap és ugyanennyien méltányosnak is tartották a 41 forintos előállítási költséget.

Nem kereste a rendőrség

Tóth István Zoltán elmondása szerint még nem kereste a rendőrség, így őt sem tanúként, sem más minőségben nem hallgatták ki az imázsügyekkel kapcsolatban. A volt főosztályvezető esetleges terveit firtató kérdésünkre azt válaszolta, hogy munkanélküli, és egyelőre nemrég született fia nevelésével van elfoglalva; még nem tudja, mikor és hol áll újra munkába.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.