Géza
0 °C
8 °C

Baját és Puchot is meggyanúsíthatják a K&H-ügyben

2005.05.25. 07:35
Külön eljárásban gyanúsíthatja meg Baja Ferenc és Puch László szocialista politikusokat a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal. A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára és az MSZP pénztárnoka ellen Kulcsár Attila tett terhelő vallomást a K&H-ügyben. A bróker elleni nyomozás két héten belül lezáródhat.

Hamarosan eldőlhet, hogy a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal gyanúsítottti eljárást indít-e Baja Ferenc államtitkár és Puch László, az MSZP pénztárnoka ellen a K&H-ügyben, értesült a Magyar Hírlap. A Kulcsár Attila ellen két éve indult nyomozás heteken belül vádemeléssel lezárulhat.

A napilap értesülései szerint az álbróker vallomásának több fejezete is a politikusok ellen eljárni hivatott ügyészségi nyomozóknál van. Az ügyészek napokon belül döntenek arról, hogy eljárást indítsanak-e a vallomásokban a csalássorozat kedvezményezettjeiként szereplő Baja és Puch ellen.A vádhatóság illetékese nem kívánta kommentálni a Hírlap értesüléseit.

A hírlap értesülései szerint a K&H-ügyben eljáró rendőrség két hét múlva megkezdheti a nyomozati iratok ismertetését. A többmilliárd forintos sikkasztásnak csaknem harminc gyanúsítottja van. Két gyanúsított, az Egyesült Államokban élő Schönthal Henrik és a Szíriában bujkáló Abdo Mahmud ellen felfüggesztették az eljárást, amit kiadatásuk után folytatnának le.

A nyomozásból hátralevő két hétben is folytatódnak Kulcsár gyanúsítotti meghallgatásai, bár az álbróker ügyvédje szerint új elem felbukkanása ezeken már nem várható. Kulcsár, ügyvédje szerint felkészült rá, hogy letöltendő börtönbüntetésre ítélik.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.