Piroska
-10 °C
1 °C

Antifasiszta liga alakulhat október végén

2006.10.15. 15:47
Antifasiszta ligát kívánnak létrehozni civil szervezetek és magánszemélyek a humanista értékek jegyében, a szélsőjobboldali jelenségekkel szemben. Az alakuló ülést előkészítő tanácskozást vasárnap tartották Budapesten.

Az összejövetelen számos szervezet, többek közt a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ), a Humanista Párt, a Ferencvárosi Munkásegylet, és az Eszmélet Baráti Kör vett részt, valamint megfigyelőként jelen volt a Társadalmi Demokráciáért Mozgalom is.

A tanácskozáson Konok Péter történész hangsúlyozta: össze kell fogni azokat a politikai, szellemi erőket, csoportokat, szervezeteket, továbbá egyéneket, akik egyensúlyt képezhetnek a szélsőjobboldali erőkkel szemben a magyar társadalomban. Mint mondta: a liga tagja lehet minden civil szervezet, szakszervezet, valamint magánszemély. A tervek szerint az ügyvivő testületbe valamennyi szervezet egy főt delegálhat majd - tette hozzá.

Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke, szervezete nevében üdvözölte a liga létrehozásának szándékát. Beszédet mondott Horváth Albert, a Magyar Cigányok Antifasiszta Országos Szervezetének elnöke is. Az alakuló ülést, előkészítő tanácskozást Budapesten, a Körút Fesztivál alatt ideiglenes jelleggel működő Foglaltház Menza épületében tartották. A mozgalom alakuló ülését a hónap végén tervezik megtartani.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.