Miklós
-7 °C
4 °C

Mikola: Jogos volt a kinevezés

2001.10.16. 17:57
Mikola István a parlamentben kedden azt állította, hogy testvére kitüntetése még az ő miniszteri kinevezése előtt fölmerült. Mivel a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége jogosult a javaslattételre, s erkölcsileg csak akkor vonhatták volna felelősségre, ha a szövetség javaslatát megtagadta volna.
Béki Gabriella szabad demokrata képviselő kedden a parlamentben Mikola István egészségügyi tárcafő kitüntetése miatt interpellált. A képviselőasszonyt azt a kérdést fogalmazta meg, hogy az egészségügyi miniszter miért nem kérte ki a gyógyszerészkamara véleményét, amikor gyógyszerész testvérének akart rangos szakmai kitüntetést adni, illetve miért nem mérlegelte döntését erkölcsi, etikai szempontból is.

Mikola István válaszában rámutatott arra, hogy testvére kitüntetése még az ő miniszteri kinevezése előtt merült fel. A képviselő kérdésére azt válaszolta, hogy a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége jogosult volt a javaslattételre, és nem kötelező kikérni a kamara véleményét. A miniszter hozzáfűzte, akkor lettek volna erkölcsi és etikai aggályai, ha a szövetség javaslatát megtagadta volna.

Béki Gabriella reagálásában azt mondta, akkor tudta volna elfogadni a miniszteri választ, ha Mikola István beismeri, hogy hibát követett el.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.