Orsolya
7 °C
10 °C

Baló és Friderikusz is esélyes

2002.09.28. 12:37
A 15 aspiráns pénteken lezárult meghallgatása után sincs első számú esélyese a Magyar Televízió elnöki posztjára kiírt pályázatnak. A jelentkezők között rangsort felállító MTV Közalapítvány kuratóriumai elnöksége hétfőn két jelöltet terjeszt majd a teljes kuratórium elé. A két helyre Friderikusz Sándor és Baló György lehet esélyes.
A Budapest TV sztárja, Fehér Anett, közismertebb nevén Anettka visszalépett a tévéelnöki pályázattól. Hírek szerint megsértődött, mert kuratóriumi meghallgatásán nem vették komolyan pályázatát.

Kétharmados támogatás szükséges
A pártdelegáltakból álló kilencfős - 3 fideszes, 2-2 szocialista, illetve szabad demokrata és 1-1 demokrata fórumos, illetve kisgazda - elnökség több fordulóban szavaz a pályázókról. Az első körben minden kurátor három személyt jelölhet meg, a legalább két voksot kapók juthatnak tovább. Ezt követően már kettőre szűkül a továbbjutathatók köre, majd egy végső szavazás dönt. A médiatörvény szerint az elnökjelöltséghez a testület kétharmados támogatását kell megszerezni. Forrás: Népszabadság
Baló is számíthat a baloldali voksokra

Mint a héten kipattant üzenetlehallgatási ügyből kiderült, az MSZP vezetősége még a pályázók meghallgatása előtt kiállt Friderikusz Sándor mellett, aki várhatóan számíthat az SZDSZ-es szavazatokra. A baloldali voksok biztosnak tűnek Baló György esetében is - írja a Népszabadság. A három fideszes kurátor a hét végén egyeztet az elnökválasztásról, ám nem biztos, hogy egységesen szavaznak.

Friderikusz esélyeit javítja, hogy győzelme esetére állítólag olyan személyeket nevezne ki kulcspozícióba - Krecz Tibor az RTL volt hírigazgatója és Mádi Zoltán pénzügyi szakember, Nyíregyháza volt polgármestere -, akik az ellenzék számára is elfogadhatóak - értesült a Népszabadság.

Sikertelen elnökválasztás esetén Ragáts maradna

Ha összejön a kétharmados támogatottság, a jelölt(ek)ről szavaz a 21 civil szervezet képviselőivel kiegészült teljes kuratórium dönt majd hétfőn. A testület többsége jobboldali beállítottságú, itt is kétharmados többség szükséges. Az arányok ismeretében elképzelhető, hogy sikertelen lesz az elnökválasztás. Ebben az esetben továbbra is az ügyvezető Ragáts Imre vinné az MTV-t, akinek a legitimitását a civil kurátorok egy része megtámadta és az ügyészség válaszára vár, hogy jogszerű volt-e az ideiglenes megbízatást. Egyes hírek szerint az ügyészség a jövő héten mond erről véleményt.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.