Auguszta
4 °C
22 °C

Szeremley: a kisgazda hagyományokhoz kupleráj illene

2002.04.30. 12:20
Ha a kisgazda hagyományokat követném, kuplerájt kéne csinálnom a kisgazda székházból - jelentette ki Szeremley Huba, borász-vállalkozó, aki az év elején 200 millió forintos előleget fizetett a Belgrád rakparti épületért. Szeremley aljas rágalomnak minősítette Torgyán József pártelnök állítását, hogy az ő tudta nélkül készült az adás-vételi szerződés. A vállalkozó szerint Torgyán is jelen volt, amikor párt azóta vele szembekerült vezetői aláírták a megállapodást.
Nagy dilemmában vagyok, mert bár korábban azt mondtam, hogy a Belgrád rakparton biztos nem lesz kupleráj, most úgy érzem, ha az ottani hagyományokat követném, csak azt csinálhatnék - jelentette ki Szeremley Huba.

Aljas rágalom

A borász-vállalkozó "aljas rágalomnak" nevezte a pártelnök állításait, amelyek szerint az FKGP országos központjának szerződése körül bizonytalanságok lennének. Szeremley elmondta, hogy a szerződés aláírásakor nem csupán Gyimóthy Géza, G. Nagyné Maczó Ágnes alelnökök és Deák József pártfőügyész volt jelen, hanem maga Torgyán József is. A vállalkozó szerint az adás-vételnél felvonult sok jogász-kisgazda nem nevezhető amatőrnek, ezért értehetetlen Torgyán eljárása, aki egyébként két hónapja még a Kisgazdapárt számára nagyon előnyösnek nevezte az üzletet.

Nem stimmel

Torgyán József
Mint ismeretes Torgyán József ismeretlen tettes ellen csalás bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett az ügyben arra hivatkozva, hogy sem a vételár, sem a foglaló visszafizetésének a határideje "nem stimmel". Torgyán azt követően fordult a rendőrséghez, hogy a választási vereség miatt a pártelnökségének tagjai az elnök távozását követelték, és - sikertelenül - "megostromolták" a székházat, amelyet Torgyán és felesége foglalt el. A pártelnök később pedig úgy nyilatkozott, hogy a székház eladásáról szóló szerződés aláírói nem eladásra kaptak felhatalmazást, hanem egy kétszázmillió forintos kölcsönről szóló tárgyalásra kaptak megbízást.

Isten áldásával

Szeremley Huba az Index kérdésre válaszolva elmondta, hogy a szerződés továbbra is lehetőséget ad a párt vezetőinek egy előnyösebb ajánlat elfogadására. Amennyiben a kisgazdák július 31-ig az általa ajánlott 700 millió forintnál magasabb áron tudják értékesíteni a székházat, akkor "fizessék vissza nekem a 200 millió forintos foglalót, én pedig Isten áldásával minden jót kívánok nekik".

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.