89 településen nincs áram

2009.02.09. 13:33 Módosítva: 2009.02.09. 13:35
Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében újra áramkimaradásokat okozott a szél és a hó.

Jelenleg 89 településen, 23 ezer fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás a Bakonyban a viharos szél és a hó miatt - közölte az E.ON energiaszolgáltató.

Azt írják, szakembereik feszített tempóban dolgoznak az áramszolgáltatás helyreállításán Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében.
A helyenként orkán erejű szél (90-105 km/h) és a tapadó hó miatt több helyen megrongálódott az elektromos hálózat, vezetékek szakadtak le.

Az áramszolgáltató szakemberei éjszaka óta dolgoznak a terepen, folyik a műszaki kárfelmérés és a helyreállítás.

A társaság felvette a kapcsolatot a katasztrófavédelemmel, átcsoportosított erőforrásokat, és dolgozik azon, hogy minél előbb helyreálljon a folyamatos szolgáltatás az érintett fogyasztóknál - tette hozzá az E.ON.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn reggel tájékoztatott arról, hogy több helyen áramkimaradások vannak az országban.

A viharos szél és a hóátfúvások miatt mintegy hetven alkalommal kellett kivonulniuk a tűzoltóknak Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében. Az esetek többségében kidőlt fa és leszakadt ágak okozta károkat kellett elhárítani. Hasonló számban vonultak ki a tűzoltók közúti balesetekhez, felborult autók, árokba csúszott kamion miatt.