Ivan Pesicet is R. Sándor szúrhatta meg

2009.02.20. 08:51 Módosítva: 2009.02.20. 08:53
Társai mind a Marian Cozma meggyilkolásával gyanúsított férfira vallottak.

Több forrás egybehangzó állítása szerint R. Sándor szúrta le Ivan Pesicet, az MKB Veszprém horvát kapusát is, nem csak a meggyilkolt Marian Cozmát. A 19 éves horvát játékos egyik veséjét el kellett távolítani, életét csak szerb csapattársa, Uros Vilovski lélekjelenléte mentette meg. Vilovski visszatartotta a Patrióta bárból kifele tartó bandatagokat, a társait bántalmazókat pedig maga után csalogatta, majd a helyszínre visszatérve saját kezével szorította el Pesic vérzését, majd hátára kapta sérült csapattársát és becipelte a közeli kórházba.

A Bors értesülései szerint Cozmát és Pesicet is R. szúrta le, mindkettejüket a Patrióta bár előtt. Bár a szórakozóhely biztonsági kameráinak felvételein a bárból menekülő Cozma pólóján vérfoltok látszanak, ezek állítólag nem késszúrástól származnak. Szemtanúk szerint R.-t egy sörösüveggel lecsapták, fejbőre felszakadt, így vérezte össze Cozma pólóját.

A gyilkosság többi gyanúsítottja - az R.-vel együtt elfogott N. Győző, a négy napi bujkálás után önmagát feladó Sz. Iván, illetve a héten őrizetbe vett P. Gábor és B. Csaba - mind azt állítják, hogy nincs közük a gyilkossághoz. Sz. annyit beismert, hogy ő is ütött.

Mindeközben újabb vádak érték a veszprémi rendőrséget is. Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém társadalmi elnöke a Veszprém TV-nek adott nyilatkozatában azt állította, hogy több szemtanú szerint rendőrök is szórakoztak a Patrióta bárban a gyilkosság estéjén, de R. és Sz. "elzavarták" őket a verekedés előtt. A megyei rendőrkapitányság tagadja, hogy ez így történt volna.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport