Újabb gyanúsított a Cozma-ügyben

2009.02.17. 09:38 Módosítva: 2009.02.17. 09:56
P. Gábort hétfőn vették őrizetbe, kedden már gyanúsítottként hallgatják ki.

Hétfőn Budapesten vették őrizetbe a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói P. Gábort, akit kedden gyanúsítottként hallgatnak ki a Cozma-gyilkosság ügyében. P. Gábor a negyedik gyanúsítottja a február 8-i veszprémi gyilkosságnak.

A rendőrség még a gyilkosság napján két gyanúsítottat nevezett meg, R. Sándort még vasárnap éjszaka elfogták az osztrák rendőrök. R. kocsijában utazott N. Győző is, akit hétfőn szintén meggyanúsítottak a gyilkossággal. A harmadik gyanúsított, Sz. Iván csütörtök éjjel adta fel magát a rendőrségen. Sz. tagadja bűnösségét, állítása szerint szerepét tisztázandó jelentkezett a rendőrségen.

A rendőrség eddig azt kommunikálta, hogy a szórakozóhelyen készült biztonsági kamerás felvételek és a tanúvallomások alapján egyértelmű, hogy az eredeti feltételezésekkel szemben a támadást - melyben a meggyilkolt Marian Cozma mellett két veszprémi csapattársát, Ivan Pesicet és Zarko Sesumot is súlyosan bántalmazták - nem egy 20-30 fős csoport, hanem az attól különválló három gyanúsított követte el.

Érdeklődésünkre Váradi Piroska, a Veszprém megyei rendőrség sajtószóvivője elmondta, hogy a nyomozók folyamatosan elemzik a helyszínen készült biztonsági kamerás felvételeket, és ezek, illetve az adatgyűjtés és a tanúkihallgatások során beszerzett információk alapján terelődött P. Gáborra a gyanú. Mint mondta, elképzelhető, hogy további gyanúsítások is lesznek.

Megszólalt a Cozma-gyilkosság ügyében Sz. Iván védője, Drescher Ivor is. A Napkeltének adott nyilatkozata szerint ő már tudja, mi volt a késelés oka, de azon túl, hogy nem leszámolás, hanem "véletlen konfliktus" volt, nem árult el részleteket.

Drescher szerint védence, Sz. Iván, aki négy nap bujkálás után adta fel magát, pszichiátriai problémák miatt menekült. Két éve a Prikkel-gyilkosságban meggyanúsították és két hónapig előzetesben volt, mire kiderült, hogy ártatlan. Azóta pszichiátriai kezelés alatt áll, retteg a bezártságtól.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport