Krokodil evett meg egy 11 éves kislányt

2009.03.16. 07:47 Módosítva: 2009.03.16. 07:52
Valószínűleg krokodil falt fel egy 11 éves kislányt egy észak-ausztráliai folyó mocsárvidékén. A gyerek vasárnap tűnt el, amikor a barátaival úszni ment a Darwin városa közelében lévő folyóhoz.

A rendőrség tájékoztatása szerint a félelmüket az is indokolja, hogy a mentőcsapatok megtalálták a lány szétszakadt rövidnadrágját a helyszínen.A 11 éves kislány hétéves húgával és két másik, tíz év körüli gyerekkel ment a helyiek körében Fekete Dzsungel Mocsár néven is ismert folyópartra vasárnap délután.

A gyerekek bementek a vízbe, ám a kislány hirtelen elmerült. A többiek később arról számoltak be, hogy néhány másodperccel a lány eltűnése után egy krokodilfarkat láttak elmerülni a vízben, nem messze attól a helytől, ahol előzőleg a lány úszott.

A gyerekek ekkor azonnal egy közeli házhoz rohantak segítségért, ahonnan értesítették a rendőrséget. A másfél méter mély vizet azóta a mentőalakulatok vizsgálják át, hogy megtalálják a gyermeket, vagy a holttestét. "Nagyon aggódunk a kislány miatt" - mondta az AFP-nek a keresést irányító Michael Murphy rendőrkapitány, hozzátéve, hogy felkészültek a legrosszabb forgatókönyvre. Mint mondta, a vízben tartózkodó többi gyerek sokkos állapotban van az átélt trauma miatt.

Ausztrália északi részén viszonylag gyakoriak az aligátortámadások: az elmúlt évek statisztikái alapján évente két embert gyilkolnak meg a sósvízi krokodilok a térségben. A hét méter hosszúra és egytonnásra megnövő állatok viszonylag nagy számban élnek a kontinens ezen a folyókkal szabdalt részén és a központjának számító Darwin városa környékén.