A segélyekre feni a fogát a maffia

2009.04.15. 12:43 Módosítva: 2009.04.15. 13:03
A téma szakértője, Roberto Saviano az egyik olasz napilapban figyelmeztetett a lenyúlás veszélyére. A földrengés sújtotta Abruzzo tartomány székhelyén a lakások több mint fele használhatatlan.

A maffia szemet vetett a földrengés sújtotta Abruzzo tartománynak szánt pénzügyi segélyekre, állítja Roberto Saviano író.

A világszerte 43 nyelvre lefordított, 1,8 millió példányban eladott Gomorra című sikerkönyv szerzője a La Repubblica című lapban tette közzé figyelmeztetését. Saviano művében a nápolyi maffia, a Camorra tevékenységéről rántotta le a leplet, emiatt halálosan megfenyegették, és jelenleg is rendőrök védik.

Az író felidézte, a szervezett bűnözés hogyan húzott hasznot az 1980-as irpiniai földrengésből, melynek 2735 halálos áldozata volt, és 230 ezren váltak hajléktalanná.

olasz4

Saviano javasolja, hogy állítsanak fel egy bizottságot, amelyik folyamatosan ellenőrzi az újjáépítést. "Az egyetlen dolog, amivel méltó módon tiszteleghetünk az áldozatok emléke előtt az, ha nem engedjük beszivárogni a bűnözőket, mint ahogyan tettük azt a múltban" - írja.

Abruzzo tartományban még mindig reng a föld: kedden este a Richter-skála szerinti 4,1-es erősségű földmozgás rázta meg a katasztrófa sújtotta körzetet. L'Aquilában a lakások 53 százaléka használhatatlan. A tanítás sátrakban zajlik, mert még nem tudták ellenőrizni az iskolák épületeinek biztonságát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport