2024. június 16. 15:00 ÉLŐ
Lengyelország 0
Hollandia 0
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Nem keresik tovább a Rábában elmerült Mikulást

2009.06.28. 18:11
Meghökkentő mutatvánnyal próbálkozott szombaton egy rábahídvégi férfi, Mikulás-ruhában belegyalogolt a megáradt Rábába és elkezdte átúszni. Nyoma veszett.

Nem keresi tovább a rendőrség azt a férfit, aki szombaton több szemtanú láttára Mikulás-ruhában begyalogolt a megáradt Rábába, majd elmerült a vízben.

Az ötvenéves férfi keresésében huszonöt-harminc tűzoltó, rendőr vett részt. A késő esti órákig keresték a megáradt, gyors sodrású vízben, de miután nem találták meg, a folyó környékén befejezték a kutatást. A férfi eltűnése miatt közigazgatási eljárás keretében indult vizsgálat, mondta Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A parton nézelődők közül valaki mobilján rögzítette a férfi vízbe merülését. A rendőrség átvizsgálta a képfelvételt, de később visszaadták, mert szerintük nem tartalmazott olyan érdemi információt, amely miatt le kellett volna foglalniuk a készüléket.

A szombathelyi úszás utánfotó: nyugat.hu
A szombathelyi úszás után
fotó: nyugat.hu

A Vas Népe napilap internetes honlapján megjelent információk szerint az eltűnt férfi a Képzelő-ErőKépző Egyesület ügyvezetőjeként korábban már részt vett egy szombathelyi tóátúszó versenyen, egy másik alkalommal pedig a Dunát úszta át.