Szabadon engedték a tinédzser meggyilkolásával vádolt görög rendőrt

2010.06.06. 20:26

Görögországban szabadon engedtek vasárnap egy rendőrt, akit azzal vádolnak, hogy 2008 decemberében egy utcai összecsapáskor lelőtt egy 15 éves fiatalembert. Az eset hónapokig tartó zavargásokhoz vezetett Görögországban. A rendőrt és bűnrészességgel vádolt kollégáját 18 hónapos őrizet után engedték szabadon, az ügyben hamarosan ítéletet hirdet a bíróság.

A 38 éves Epaminondas Korkoneas és kollégája, a 32 éves Vassilios Saraliotis perét januárban kezdték a Görögország középső részén található Amfissa városában. A két szabadon engedett férfi a bíróság rendelkezése szerint nem hagyhatja el a települést, és minden reggel valamint este be kell jelentkezniük a helyi rendőrségnél. A per tárgyalását egyébként először Athénban akarták kezdeni, de később biztonsági okokból eltértek ettől.

A 38 éves rendőrt, Korkoneaszt azzal vádolják, hogy lelőtte a 15 éves Alekszisz Grigoropuloszt. A tizenéves 2008. december 6-án Athén központjában több társával együtt kövekkel dobált meg egy rendőrautót, mire az egyik járőr, Korkoneasz mellbe lőtte a tinédzsert, aki kórházba szállítás közben meghalt.

Az ügyben várhatóan júliusban hirdetnek ítéletet. Ha a bíróság bűnösnek találja, Korkoneaszt akár életfogytiglan tartó börtönbüntetésre is ítélhetik.