Őrizetbe vették Tasnádi Pétert

2010.10.01. 09:28 Módosítva: 2010.10.01. 14:36
A rendőrség őrizetbe vette csütörtökön Tasnádi Pétert, a korábban első fokon különböző bűncselekmények miatt hat évre ítélt vállalkozót.

Elfogták csütörtök este Tasnádi Pétert. A Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek kora délután közleményben megerősítette: a szervezett bűnözés elleni osztály csütörtök délután őrizetbe vette T. P. és Sz. T. budapesti férfiakat zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt. Az MTI korábbi értesülésével ellentétben önbíráskodást nem rónak Tasnádi terhére.

"A nyomozás eddigi adatai szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2010. áprilistól szeptemberig több alkalommal, különböző sértettekkel szemben, súlyos fenyegetés kilátásba helyezésével, vélt vagy valós ügyek miatt pénzt követeltek, illetve tulajdonítottak el" – fogalmaz a rendőrségi közlemény.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A két gyanúsítottat a BRFK műveleti osztály munkatársai Budapesten, Pesterzsébeten, a Topánka utca és Ady Endre utca kereszteződésénél, egy vendéglőben fogták el csütörtök este háromnegyed hatkor. A rendőrség a két gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozza.

Tasnádi Pétert az elmúlt években több bűncselekménnyel gyanúsították, illetve vádolták meg. 2009-ben összesen tizenhét bűncselekmény elkövetéséért első fokon hat évre ítélte a bíróság. Addigra azonban a vállalkozó már majdnem három és fél évet előzetes letartóztatásban le is ült a büntetésből.

Tasnádit először egyébként az úgynevezett maffiaperben még olyan vádakkal illették, hogy a keresztapa a magyar alvilágban. Később négy, ellene született vádiratot egyesítettek, egyebek mellett azzal vádolták, hogy féltékenységből meg akarta öletni a feleségét.

Tasnádi 2009-ben egy másik ügybe is belekeveredett, egy ingatlanárverésen összekülönbözött az ott megjelenő tiltakozókkal és egy napilap fotósával. Emiatt azonban végül nem vonták felelősségre.