Elfogták a hódmezővásárhelyi makett-törögetőt

2011.03.15. 16:54

Elfogták azt a tizenhat éves helybeli fiút, aki a rendőrség szerint az elmúlt egy hónapban háromszor is megrongálta a hódmezővásárhelyi Kossuth téren felállított háromdimenziós térképet. A rendőrség közleménye szerint a felderítést nagyban segítette a belvárosba nemrég telepített térfigyelőrendszer is, a kamerák felvételei alapján állapították meg a rongáló személyazonosságát.

A fiú a térképen található miniatűr épületek egy-egy darabkáját törte le és vitte magával mindegyik alkalommal. Legutóbb, hétfőre virradó éjszaka a városházát ábrázoló makett tornyát törte le. A rendőrség szerint csak ezzel százezer forintot meghaladó kárt okozott.

A fiút hétfőn előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, de ő a vallomástételt megtagadta. A rendőrök kérdéseire annak ellenére sem volt hajlandó válaszolni, hogy a nyomozók megtalálták a letört tornyot a makettől néhány száz méterre, a virágágyásban. A vásárhelyi rendőrök azt is kiderítették, hogy a fiatalember a bűncselekményt követően felmászott egy villanyoszlopra, ahonnan levett egy nemzeti színű zászlót, majd azt is kettétörte. Tettét erősen ittas állapotban követte el, áll a rendőrségi közleményben.

A belvárost ábrázoló megrongált háromdimenziós térképet jótékonysági adományokból a vásárhelyi Rotary Club állította fel a Kossuth téren tavaly november végén.