Elsodort a Sebes-Körös egy gyereket

2011.06.23. 19:54

Háromórás keresés után megtalálták a holttestét annak a komádi fiúnak, aki csütörtök délután tűnt el a Sebes-Körösben, közölte Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Tájékoztatása szerint a korábbi hírekkel ellentétben a fiú nem 10, hanem 12 éves volt, és valószínűleg fürödni ment a folyóba. A szerencsétlenült járt gyereket harminc tűzoltó, rendőr és speciális mentő kereste, és segített a kutatásban egy sárkányrepülős is. A baleset körülményeit a rendőrség tovább vizsgálja.

Fürdőzés közben fulladt a Nyékládháza melletti Debreceni-tóba egy 63 éves miskolci férfi csütörtök délután. Az áldozat vízparton parkoló, elhagyott autóját és a tó felszínén lebegő holttestet egy kamionos vette észre, ő értesítette a rendőrséget. A rendőrök gumimatracot, törülközőt találtak a helyszínen, ebből következtettek arra, hogy az áldozat fürdeni indult. Az idegenkezűséget kizárták. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta azt is, hogy a szintén Nyékládháza környékén lévő Gólem-tóban eltűnt egy 18 éves fiatalember, erről fél hatkor értesítették a miskolci rendőrkapitányságot.

Halászi közelében, a Mosoni-Dunából szerdán emeltek ki a tűzoltók egy vízbe fulladt férfit. Aznap hajnalban jelentette be egy nő, hogy 36 éves fia horgászni ment, de nem tért haza, és a kerékpárját megtalálták Halászi külterületén, közölte a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A tűzoltók néhány órával később megtalálták a férfi holttestét. Az elsődleges orvosi vizsgálat az idegenkezűséget kizárta, a fiatalember halálát feltehetően vízbe fulladás okozta.