Auguszta
5 °C
22 °C

Fejenként négyszázért fordul át az Álomhajó

2001.04.10. 17:05
A főszezon kezdetével háromszáz forintos belépők is várják a Vidámpark látogatóit Budapesten. A legújabb szenzáció a tengelye körül átforduló Álomhajó, amely egy lány szerint jobb mint az orgazmus. A park 2000-ben 22 millió forint nyereséget hozott és egymillióan látogatták meg. A családi pénztárcát nem kímélő park 300-600 forintos jegyekkel várja a látogatókat. Az eddigi legkedveltebb a Looping Star, az átfordulós hullámvasút volt.
Beindult a vidámparki főszezon, amit a keddi borongós idő még nem igazolt, de a háromszáz forintos belépődíj bevezetése előtt már 33 ezren ruccantak ki a Városligetbe. Egy-két kisgyerek és bandákba verődő haver azért látható volt az évadnyitó sajtótájékoztató után, főként a dodzsem környékén.

A "villanyautókra" kiéhezetett média képviselőinek a Vidámpark vezetése nem okozott csalódást, a pálya közepén tartott sajtótájékoztató után két ingyen menettel lepték meg az újságírókat. Ahhoz képest, hogy a fiatal nemzedék helyett az öreg rókák jöttek tudósítani, nagyon élvezték, ahogy rögtönzött agressziójukkal levezethették a munkájuk során felgyülemlett stresszt.

Álomhajó: 400 Ft/élvezet

Looping Star
A legújabb szerzemény a 136 millió forintos Álomhajó, ami három évre került Magyarországra a bevétel bizonyos százalékáért. Tari Julianna főigazgató a megszokott vidámságával szintén felült a szerkezetre, ami a kalózhajóval ellentétben még a tengelye körül is megfordul.

"A barátnőm szerint ez jobb mint az orgazmus" - mondta az Indexnek egy fiatal lány, de ekkor a hajó az egekbe emelkedett. Ő már ült ilyenen Hollandiában, mégis látható izgalom fogta el, amikor fejjel lefelé lógott huszonöt méter magasból. Ekkor a rutintalanok zsebéből még az aprópénzek is kihulltak. Egy ilyen móka igencsak megviseli egy család pénztárcáját, hiszen négyszáz forintot kell fizetni néhány pillanatért. A parkra egyébként a 300-600 forintos jegyek a jellemzőek.

Looping Star a menő

Az átfordulós hullámvasútra 2000-ben több mint kétszázhúszezren váltottak jegyet. A Looping Star után a favázas hullámvasút és az elvarázsolt kastély volt a leglátogatottabb. A Vidámpark ugyan önkormányzati tulajdonban van, de önfenntartó. Tavaly 22 millió forint nyeresége volt egymillió látogatója után. Ebben az évben 75 milliót szánnak fejlesztésekre.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!