Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Hetvenegy éves bankrablót fogtak Szegeden

2004.04.23. 13:46
Fegyveres rablás miatt indult eljárás egy hetvenegy éves férfi ellen Szegeden. Az idős bankrabló az OTP szegedi regionális fiókjában zsákmányolt több százezer forintot, azonban hamar, már a kijáratnál elfogták a biztonsági őrök.
Sikerült elfogni azt az idős férfit, aki pénteken délelőtt megpróbálta kirabolni Szegeden az egyik bankot, a tettes a pénzt át is vette, sőt a biztonsági őrre is rálőtt, tudta meg az MTI a rendőrségtől.

Az OTP szegedi regionális fiókjában történt pénteken fél tízkor bankrablás. A Széchenyi téri bankba egy hetvenegy éves férfi lépett be, majd amikor sorra került az egyik pénztárnál, elővett egy pisztolyt, és nagy címletű készpénzt követelt a bank alkalmazottjától, tudta meg az Index a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől . "A pénztáros több százezer forintot adott át" - mondta el Toronykőy Márta.

Az összeg átvétele után a rabló elindult a kijárat felé, és az információs pultnál posztoló biztonsági őr irányába lőtt egyet, egyelőre nem tudni milyen okból. A lövés nem sebesített meg senkit, a rabláshoz használt fegyver az elsődleges szakvélemény szerint egy riasztópisztoly volt.

A bankból kijutó férfit a nyomába eredő biztonsági őrök és egy szolgálaton kívüli határőr tartóztatta fel a rendőrség kiérkezéséig. Az előállított férfi ellen fegyveres bankrablás miatt indult eljárás, kihallgatása délutánra ér véget.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.