Natália
-3 °C
8 °C

Ártatlan a HIV-pozitív pornószínész

2001.10.04. 17:47
A Fővárosi Főügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a büntetőeljárást Gy. Henrik ellen - értesült az Index. A DJ Bobóként ismertté vált férfit a rendőrség korábban azzal gyanúsította, hogy több emberrel létesített védekezés nélkül szexuális kapcsolatot, holott tudott HIV-fertőzöttségéről.
A Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy Gy. Henrik gyanúsítottnak nem állt szándékában megfertőzni partnereit. Így ha mégis átadja a HIV-vírust, akkor a gondatlanságból elkövetett súlyos egészségromlást okozó testi sértés vétsége lenne megállapítható. Mivel azonban Gy. Henrik senkit nem fertőzött meg, és a gondatlan elkövetés kísérlete fogalmilag kizárt, nem történt bűncselekmény - tudta meg az Index Pelle Andreától, a gyanúsított jogi képviselőjétől.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai márciusban jelentették be, hogy eljárást kezdtek egy fiatalember ellen, aki több száz emberrel létesített szexuális kapcsolatot úgy, hogy nem védekezett, holott tudott HIV-fertőzöttségéről.

Gy. Henrik korábban az Indexnek azt állította: 1998 augusztusában tudta meg, hogy HIV-pozitív, amikor idegösszeomlással a Szent László Kórházba került. A rendőrségen egy alkalmi partnere bosszúból jelentette fel. Előtte körülbelül százötven emberrel volt szexuális kapcsolata, egy-egy aktusért 10-25 ezer forintot is megkapott. Pornófilmben azért szerepelt, mert egy újságíró választás elé állította: vagy szerepel egy homoszexuális filmben, vagy kirakja őt a lakásából. Ezen tényleg óvszer nélkül közösült egy férfival, de úgy véli, ez a filmkészítők hibája. A nyomozás során nem találtak olyan embert, akiről bizonyítható, hogy Henrik fertőzte meg.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!