Árpád
-2 °C
9 °C

Gyilkossági kísérlet helyett közúti veszélyeztetés

2004.04.16. 14:19
Enyhítette az elsőfokú bíróság döntését a Szegedi Ítélőtábla abban a perben, amelyben az elsőrendű vádlottat több emberen elkövetett emberölés kísérlete, míg a másodrendű vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt ítélték el. A jogerős ítélet szerint csak közúti veszélyeztetés történt, nem gyilkossági kísérlet.
Több emberen elkövetett emberölés kísérletében találta bűnösnek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság még 2003. márciusában S. Zoltán 25 éves kunhegyesi lakost, s ezért hét év fegyházra, hat év közúti járművezetéstől eltiltásra és hat év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügy másodrendű vádlottja, S. Róbert segítségnyújtás elmulasztásának vétségéért tíz hónap fogházbüntetést kapott, amelynek végrehajtását a bíróság 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Enyhítés

A Szegedi Ítélőtábla büntető tanácsa pénteki jogerős ítéletében azonban megváltoztatta az elsőfokú bíróság döntését. Az elsőrendű vádlott cselekményét "maradandó fogyatékosságot okozó közúti veszélyeztetés bűntettének és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettének" minősítette a táblabíróság. Büntetését négy év börtönre, négy év közúti járművezetéstől eltiltásra és négy év közügyektől eltiltásra enyhítették. A másodrendű vádlott büntetése nem változott.

Nem diszkóbaleset

2001. július 20-án este S. Zoltán testvérével, S. Róberttel Kunhegyesről Karcagra indultak szórakozni autóval. A kunmadarasi Katica nevű szórakozó helyre mentek, ahova azonban nem engedték be őket, és e miatt ingerülten távoztak. Ezt követően Kunmadaras belterületén találkoztak össze a két sértettel, akik hazafelé tartott egy diszkóból az úton. S. Zoltán lelassította a Ladát, hogy kikerülhessék az úton gyalogolókat, amikor egy koppanás hangját hallották. Mindketten kiszálltak a kocsiból, és miután látták, hogy autójuk megsérült, a gyalogosokra gyanakodtak.

Kocsiba szálltak, s visszafordultak és 55-65 kilométeres sebességgel elütötték a gyaloglókat. A vádlottak látták, hogy a sértettek az árokba zuhannak, de segítségnyújtás nélkül továbbmentek. A gázolás miatt az egyik gyalogos súlyosan, de nem életveszélyesen sérült, míg társa maradandó sérüléseket szenvedett.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!