Gerzson
1 °C
10 °C

Mélygarázs épülhet a Hősök terén

2003.06.17. 07:57
Tíz-húszmilliárd forintba kerülhet és egy évig tarthat egy mélygarázs és többszintes kereskedelmi központ építése a Hősök tere alá. A beruházásra azért van szükség, mert a turistabuszok rontják a városképet - írja a Magyar Hírlap.
A zuglói önkormányzat mélygarázst és többszintes kereskedelmi központot építene a Hősök tere alá - értesült a Magyar Hírlap.

A fejlesztés elsődleges célja, hogy a turistabuszok kulturáltan parkolhassanak. A föld alatt üzlethelyiségek is épülhetnek, ezek újabb bevételt hozhatnak az üzemeltetőnek, valamint múzeumok egyes részlegeit is elhelyezhetik itt. Összesen húszezer négyzetméternyi területet hasznosíthatnak.

Ezzel egyidejűleg parkosítják majd a Felvonulási teret, felszedik a kockakövet, a mostani parkoló helyén pedig zöldfelület, esetleg szökőkút lesz. Zugló főépítésze szerint Zugló a beruházáshoz akár EU-pénzeket is igényelhetne.

Az egy évig tartó, tíz-húszmilliárd forintba kerülő beruházásról a XIV. kerületi önkormányzat a jövő héten dönt, ősszel pedig a fővárosi önkormányzat és az állam illetékesei vitathatják meg a fejlesztést.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.