Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

A 'szexőrült' jógamester szegedi tanfolyama

2004.04.28. 11:45
A szexpartik szervezésével és pedofíliával is vádolt román Gregorian Bivolaru jógaoktató havonta tartott tanfolyamot a szegedi Körösi Csoma Jógaegyesületben, amelynek jelenleg is a tiszteletbeli elnöke. Magyarországi követői szerint az indiai életmód hirdetésén kívül más nem történt az előadásain, habár a tantrikus jóga kiemelten foglalkozik a szexualitással - derül ki a Heti Világgazdaságból.
Jelentős magyarországi kapcsolatokkal rendelkezett a Romániában eljárás alá vont Gregorian Bivolaru jógaoktató, a Lelki Integráció az Abszolútban Mozgalom vezetője, írja a héten utcára kerülő számában a Heti Világgazdaság.

Öncsonkítástól sem riadnak vissza

Gregorian Bivolaru
A román bűnüldöző szervek március végén csaptak le a feltételezések szerint jógaiskolának álcázott bűnszövetkezetre, amelyet nevéről csak "Bivolaru-szektaként" emlegetnek. A bukaresti "bűnbarlangokban" végrehajtott razzia idején jógagyakorlatoknak álcázott tömeges szexpartik folytak, a résztvevők között több kiskorút is találtak a rendőrök.

A verbuvált személyeket Bivolaru "személyiség-megőrzés és fejlesztés" végett rávette, hogy saját vizeletüket igyák, mocskos odúkban húzódjanak meg, "megtisztulás" céljából ostorozzák magukat, csoportos szexuális "szeánszokon" vegyenek részt, legalábbis a vádak szerint. A szabadlábon védekező Bivolarut a hatóságok szexpartik szervezésével, kábítószer-terjesztéssel, pedofíliával, pénzmosással, kábítószer-kereskedelemmel és -fogyasztással, valamint adócsalással vádolják.

Kiemelten foglalkozik a szexualitással

Tekintse meg galériánkat!
Bivolaru a Csongrád Megyei Bíróság által 1995-ben bejegyzett, 250 tagot számláló, szegedi székhelyű Körösi Csoma Jógaegyesület tiszteletbeli elnöke. Fischer Szatmári László, az egyesület Erdélyből származó magyar elnöke a HVG-nek elmondta: az eljárás alá vont jógamestert a bukaresti orvosi egyetemen tanulva ismerte meg a nyolcvanas évek közepén. Bivolaru rendszeresen járt Magyarországon előadásokat tartani, Szegeden például havonta tartott tanfolyamot az indiai életmódról, amelyen háromezer forintért bárki részt vehetett. Fischer Szatmári szerint a tantrikus jóga ugyan kiemelten foglalkozik a szexualitással, de a kurzusokon nem volt példa orgiára, pedofíliára, és drogok fogyasztására sem.

A szinkrontolmácsként dolgozó Hatala Ágnes Bukarestben vett részt a Lelki Integráció az Abszolútban Mozgalom tavaszi táborában, amikor a hatóságok rendőri akciót indítottak a Lelki Integráció az Abszolútban Mozgalom ellen. A HVG-nek nyilatkozó Hatalát kihallgatták, mobiltelefonját jegyzőkönyvezés nélkül elkobozták, az ügyészségen tanúként újra kihallgatták, miközben sem a magyar hatóságokat, sem hozzátartozóit nem értesíthette.

Nem dobáltak kővel

A Körösi Csoma Jógaegyesület egy hónapja tiltakozóakciót szervezett a román nagykövetség budapesti épülete elé, ahol a rendőrök felírták adataikat, miután bejelentés érkezett, hogy kővel dobálják az épületet. A kődobálás, állítják a rendőrök és az egyesület tagjai, nem történt meg.

A HVG értesülései szerint a szegedi jógaegyesület sem a rendőrség, sem a titkosszolgálat látókörébe nem került. Jógaoktatók a lapnak elmondták: az indiai eredetű jóga gimnasztikai gyakorlatokkal, légzéstechnikával ismerteti meg az érdeklődőket.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!