Piroska
-10 °C
1 °C

Jelzi a gyanús viselkedést az intelligens kamera

2006.01.11. 16:09
Intelligens megfigyelő rendszert tesztelnek csütörtöktől az egyik londoni pályaudvaron. A rendszer képes jelezni a "gyanúsan viselkedő" személyeket, és alkalmas a fegyver vagy robbanóanyag kimutatására is.

Csütörtöktől tesztelik az egyik londoni pályaudvaron az új "intelligens" megfigyelő rendszert, amely képes észlelni és jelezni a "gyanús magatartást".

A négy hétre tervezett kísérleti szakaszra a Heathrow Express vonalon kerül sor, amely a London északnyugati részén lévő Paddington közlekedési csomóponttól a Heathrow repülőtérre szállítja az utasokat.

A rendszer része a kamera, amely riasztó jelzést ad le a "gyanús" mozgás vagy jelenség hatására, továbbá egy olyan szkenner, amely alkalmas a fegyverek vagy robbanóanyagok jelenlétének kimutatására.

A közlekedés résztvevői közül találomra kérnek majd fel utasokat arra, hogy önkéntes alapon részt vegyenek a kísérletekben.

Ha a biztonsági rendszer hatékonynak mutatkozik, a kormány más vonalakra és esetleg a metróra is kiterjeszti, bár már előre figyelmeztetett, hogy a biztonság szintje sohasem érheti el a repülőterekét.

A 2005. július 7-i londoni öngyilkos metró- és buszmerénylet-sorozat végrehajtói a King,s Cross megállóban találkoztak, mielőtt elindultak volna halálos útjukra, amely 56 emberéletet követelt - és mindegyikük hátizsákkal érkezett az utolsó találkozás színhelyére. A merénylet után a rendőrség a biztonsági kamerák felvételeinek átnézésével bukkant a jelenetet megörökítő videorészletre.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!