Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Kósa Lajos is gyorshajtott: 50 helyett 91

2004.06.07. 12:39
Debrecen fideszes polgármesterét, Kósa Lajost 50 helyett 91 kilométer/óra sebességgel fényképezték le a rendőrök Berettyóújfaluban. Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szabálysértési eljárást indított gyorshajtás miatt, Kósa pedig lemondott országgyűlési képviselő mentelmi jogáról. A debreceni fideszes éppen templomból sietett haza családjával, amikor leintették.
Gyorshajtás miatt indított szabálysértési eljárást a rendőrség Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere ellen - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Technikai eszközökkel rögzítették

Vezendi Jánosné rendőr százados elmondása szerint a forgalomellenőrzők április 18-án észlelték és technikai eszközökkel rögzítették a szabálysértés tényét, ami alapján a lakóhely szerint illetékes rendőrkapitányságra megtették a feljelentést. A rendőrségi sajtóreferens beszámolt arról is: a rendőrök megkeresték Kósa Lajost, hogy a szabálysértéssel összefüggésben le kíván-e mondani mentelmi jogáról. Debrecen fideszes polgármestere országgyűlési képviselő mentelmi jogáról lemondott, aminek alapján megindult ellene a szabálysértési eljárás.

Vezendi Jánosné tájékoztatása szerint Kósa Lajos személygépkocsival Berettyóújfaluban lakott területen a városból kivezető úton az előírt 50 helyett 91 kilométer/óra sebességgel haladt, amikor a traffipax lefényképezte.

Templomból jött

Kósa az Index kérdésre elmondta, hogy egy családi keresztelőről jött éppen, amikor a város határától 150 méterre lefényképezték, majd a helyszínen megállították a rendőrök. A fideszes politikus szerint szembeötlő, hogy éppen a kampányhajrában került a nyilvánosság elé az áprilisi történet.

Demszkynek bevonták

Mint emlékezetes, nemrégiben Demszky Gábor kapott négy hónapra szóló jogosítvány-bevonást és 40 ezer forintos bírságot, miután a 70 kilométeres sebességkorlátozás ellenére száz feletti sebességgel többször átlépte a záróvonalat a 21-es számú főúton. Demszky az ítéletet követően azt mondta, hogy "a következő négy hónapban sofőrrel, gyalog, tömegközlekedéssel és kerékpárral" közlekedik majd.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.