Natália
-3 °C
7 °C

Telefonált 'Szlobó', a nemzetközileg körözött koronatanú

2005.09.27. 16:14
Több alkalommal is telefonon jelentkezett a magyar hatóságoknál eltűnése után Szlobodan Sztojanovics, a kecskeméti maffiaper koronatanúja. Állítása szerint azért hagyta el az országot, mert életét és testi épségét veszély fenyegeti a perben tett vallomása miatt.

A Kecskeméten folyó maffiaperben a vádhatóság egyik koronatanúja, a Magyarországról eltávozott Szlobodan Sztojanovics külföldről telefonált és elmondta, hogy az egyik védőügyvéd felhívta és vallomásának visszavonására kérte, áll abban a rendőrségi jelentésben, melyet a bíró a per keddi tárgyalásán felolvasott.

Szlobodan Sztojanovics, aki a nyomozásban még gyanúsított volt, de vádalkut kötött a hatósággal, a korábbi tárgyalásokon részletes, a per fő vádlottjaira terhelő, az ügyészi vádat alátámasztó vallomásokat tett. A szerb férfi, aki a vádirat szerint a vádlottak mellett testőrként is dolgozott, a bíróság előtt tett vallomása után eltűnt, majd egy másik ügy miatt nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Életét és testi épségét félti

Fodor Endre, tanácsvezető bíró a tárgyaláson elmondta, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda jelentése szerint Szlobodan Sztojanovics 2005. június 28-án Horvátország felé elhagyta Magyarország területét, de azóta több alkalommal is telefonon jelentkezett a magyar hatóságoknál. Első jelentkezésekor arról számolt be, hogy azért hagyta el az országot, mert életét és testi épségét félti a Radnai-perben tett vallomása miatt.

Szlobodan Sztojanovics második alkalommal augusztus végén jelentkezett, amikor a jelentés szerint arról számolt be: a Radnai-per egyik védőügyvédje kétszer felhívta és arra kérte, hogy vonja vissza korábbi vallomását, melyért nagyobb összeget kínált is neki. A szerb tanúnak vagy a Kék Fény Horvátországba utazó stábja előtt, vagy videoszalagon kellett volna vallomását visszavonnia és elküldenie. A felolvasott jelentés szerint Szlobodan Sztojanovics azt mondta, hogy nem kényszer alatt tett vallomást a rendőrségen, és a korábbi vallomásaiban elmondottakat nem vonja vissza.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróságon fokozott biztosítás mellett folyó büntetőperben Radnai Lászlót és tíz társát emberölés előkészületével, fegyvercsempészettel és lőfegyverrel történt visszaéléssel vádolja az ügyészség. A perben a bizonyítási eljárás csütörtökön újabb tanúk meghallgatásával folytatódik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.