Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Nem a miniszter, hanem a fenyegetés miatt mondott le a főmentő

2006.10.18. 09:16
Hatmilliárdos üzlet a betegszállítás Magyarországon, ami a rendőrség feltételezése szerint elegendő lehet ahhoz, hogy az ebből részesülők akár konkurensüket is meg akarják öletni. Az állítólagos merénylettervek Takács Zoltán, az OMSZ volt igazgatója ellen irányultak, aki a Blikknek nyilatkozott arról, mi történt azóta, hogy megtudta, élete veszélyben van.

Takács Zoltán hónapok óta tudja, hogy valakik az életére akarnak törni, mondta a Blikknek az Országos Mentőszolgálat volt vezetője. Takácsot hónapokkal ezelőtt idézték be a rendőrségre, ahol közölték vele: meg akarják öletni. Ezután családjára tekintettel úgy döntött, veszi a kalapját, és maga mögött hagyja a szervezet főigazgatói posztját.


Takács Zoltán

A betegszállítás Magyarországon 6 milliárdos üzlet, amelynek nagy részét az Országos Mentőszolgálat birtokolja - írja a napilap. A szervezet mellett ugyanakkor 45 betegszállító cég működik. A rendőrség gyanúja szerint ezek közül két alternatív mentőszolgálat vezetője Takács életének kioltását tervezte.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság gyanúsítottként hallgatták ki Gy. Tibort és M. Károlyt. A rendőrök szerint a Diósdon két embert kivégző Cz. Attilát akarták felbérelni Takács meggyilkolására. A két mentős tagad, jóllehet egyikük, M. Károly a rendőröknek azt mondta, hogy Gy. valóban ismeri Cz. Attilát, mivel mindketten érdiek, de abszurdnak nevezte a feltételezést, hogy gyilkosságra akarták felbérelni.

A lap feltételezése szerint Takácsot 2004. elején akarták megöletni, amikor átvette az OMSZ vezetését. Amióta tudja, hogy az életére törnek, Takács testőrökkel jár. "Nem lehetett tudni, él-e a megbízás" - mondta. Takács augusztus elején még azzal indokolta, hogy felhagy addigi munkájával, hogy "a magyarországi mentés és betegszállítás jövőjével kapcsolatos miniszteri döntéssel nem tud egyetérteni". A férfi ezzel egyidőben megvált betegszállító cégét ől is.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.