Vilma
-7 °C
4 °C

A rendőrség vádalkut kötne K. Edével

2002.07.30. 06:34
Vádalkut kötnének a múlt héten elfogott K. Edével a hatóságok - írja a Blikk. Ez azt jelenti, hogy beigazolódhatott: K. Ede, bár ott volt Móron, nem lőtt az áldozatokra. A nyomozás adatai szerint K. Ede és a vele egy napon elkapott H. László is - bár eladósodtak - látványos költekezésbe kezdett május végén. A Blikk úgy tudja, a házkutatáson előkerült az egyik gyilkos fegyver.
Bárkivel hajlandók vádalkut kötni a vonatkozó törvény előírásai alapján a móri tömeggyilkosok bíróság elé állítása érdekében a magyar hatóságok. A törvény szerint emberölés kivételével bármilyen bűncselekmény elkövetője mentességet kaphat a büntetés alól, ha sajátjánál súlyosabb bűnügyet segít megoldani. A Blikk értesülése szerint a nyomozók K. Edével is hajlandók a vádalkura. Ez azt jelenti, hogy bizonyítékaik vannak arra, K. Ede nem gyilkolt Móron.

A gyanúsítottak védőügyvédei korábban közölték, védenceiktől ne várjon a rendőrség beismerő vallomást, mert nem ők a tettesek. Hétfőn a védők azt közölték, nem járulnak hozzá a hazugságvizsgálathoz sem, mert szerintük bizonytalan eredményt hoz.

A móri bankból származó pénzt használtak?

Értesülésünk szerint H. László és K. Ede lebukásához hozzájárult, hogy - bár nagyon eladósodtak - május végén látványosan költekezni kezdtek. Többek között olyan eurócímleteket is használtak, amilyeneket Mórról vittek el a támadók.

A két férfi csepeli, illetve zuglói lakásában baseballsapkákat és kesztyűket is lefoglaltak. A technikusoknak a kesztyűk adnak több munkát. Egyfelől azt vizsgálják, kik használták azokat, de azt is meg kell fejteniük, hogy van-e a külsejükön a móri bankfiókból származó mikronyom. A fiókban a vérengzést követően minden kesztyűnyomot rögzítettek, így csak idő kérdése kimutatni, használták-e ott valamelyiket.

Előkerült a gyilkos fegyver?

A Kékfény és a Blikk értesülését - nem hivatalosan - megerősítették: a zsaruk megtalálták az egyik gyilkos fegyvert, a Scorpiót H. László és K. Ede elfogása után, a házkutatások során foglaltak le.

Ugyanakkor a rendőrség hétfő délután cáfolta a lap korábbi információját, miszerint védett tanúk segítik a nyomozást.

A Kékfény szerint a rendőrségnek megdönthetetlen bizonyítékai vannak arról, hogy a két jelenlegi gyanúsított az elkövetők között volt.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.