Árpád
-2 °C
4 °C

Nem vállalják a hazugságvizsgálatot a móri gyanúsítottak

2002.07.29. 10:24
A rendőrség nem cáfolta, hogy egy védett tanú vallomása alapján gyanúsították meg K. Edét és H. Lászlót a móri vérengzéssel. A tanú kilétét azonban titkolják. A Blikk arról számol be, hogy a két gyanúsított letartóztatásakor olyan részletekre derült fény, melyekről csak az tudhatott, aki május 9-én ott volt a bankfiókban. A gyanúsítottak ügyvédjei nem járulnak hozzá a hazugságvizsgálathoz.
K. Ede védőügyvédje, Lantos Gyöngyi szerint a védence letartóztatását indítványozó ügyész olyan részletekről beszélt, melyeket csak az ismerhet, aki ott volt az elkövetésekor a helyszínen. Ilyen részlet például, hogy a bank pénztárából két tettes vette ki a 7,5 milliót.

Továbbra is gyanúsítottak

Elképzelhető, hogy hiába várja a hazugságvizsgálat eredményeit a rendőrség, ugyanis a gyanúsítottak ügyvédjei nem járulnak hozzá a poligráf használatához. - Sem a kollégám, sem én nem járulunk hozzá, hogy hazugságvizsgálatot végezzenek védenceinken - mondta az Indexnek Lantos Gyöngyi, K. Ede ügyvédje. Ettől függetlenül a rendőrség várja a kereszt DNS-vizsgálat eredményét is, mely a hét elején készül el. Ha ez is negatív lesz, az még nem bizonyít semmit, az alapos gyanú továbbra is fennáll a gyanúsítottakkal szemben - mondta Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője.

A Blikk információi szerint egy védett tanún keresztül jutottak el a hatóságok a két gyanúsítotthoz, akit azonban még a nyomozást felügyelő ügyész sem ismerhetett meg, a tanú egy titoktartásra kötelezett bíró előtt tette meg vallomását.

Legalább hárman voltak - véli a rendőrség

A nyomozók már biztosak abban, hogy legalább hárman hajtották végre a móri vérengzést. Az alapos gyanú szerint K. Ede az ajtóban biztosított, míg H. László és harmadik, ismeretlen társuk bent lövöldözött. Az biztos, hogy a harmadik támadó nemcsak székletét hagyta a szolgálati vécében, hanem a lábnyomát is az ügyféltér véres padlóján - írja a Blikk. A szakértők szerint az Adidas cipő egy számmal nagyobb volt a kelleténél. K. és H. lábmérete pedig nem egyezik meg ezzel a mérettel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?