Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Nem vállalják a hazugságvizsgálatot a móri gyanúsítottak

2002.07.29. 10:24
A rendőrség nem cáfolta, hogy egy védett tanú vallomása alapján gyanúsították meg K. Edét és H. Lászlót a móri vérengzéssel. A tanú kilétét azonban titkolják. A Blikk arról számol be, hogy a két gyanúsított letartóztatásakor olyan részletekre derült fény, melyekről csak az tudhatott, aki május 9-én ott volt a bankfiókban. A gyanúsítottak ügyvédjei nem járulnak hozzá a hazugságvizsgálathoz.
K. Ede védőügyvédje, Lantos Gyöngyi szerint a védence letartóztatását indítványozó ügyész olyan részletekről beszélt, melyeket csak az ismerhet, aki ott volt az elkövetésekor a helyszínen. Ilyen részlet például, hogy a bank pénztárából két tettes vette ki a 7,5 milliót.

Továbbra is gyanúsítottak

Elképzelhető, hogy hiába várja a hazugságvizsgálat eredményeit a rendőrség, ugyanis a gyanúsítottak ügyvédjei nem járulnak hozzá a poligráf használatához. - Sem a kollégám, sem én nem járulunk hozzá, hogy hazugságvizsgálatot végezzenek védenceinken - mondta az Indexnek Lantos Gyöngyi, K. Ede ügyvédje. Ettől függetlenül a rendőrség várja a kereszt DNS-vizsgálat eredményét is, mely a hét elején készül el. Ha ez is negatív lesz, az még nem bizonyít semmit, az alapos gyanú továbbra is fennáll a gyanúsítottakkal szemben - mondta Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője.

A Blikk információi szerint egy védett tanún keresztül jutottak el a hatóságok a két gyanúsítotthoz, akit azonban még a nyomozást felügyelő ügyész sem ismerhetett meg, a tanú egy titoktartásra kötelezett bíró előtt tette meg vallomását.

Legalább hárman voltak - véli a rendőrség

A nyomozók már biztosak abban, hogy legalább hárman hajtották végre a móri vérengzést. Az alapos gyanú szerint K. Ede az ajtóban biztosított, míg H. László és harmadik, ismeretlen társuk bent lövöldözött. Az biztos, hogy a harmadik támadó nemcsak székletét hagyta a szolgálati vécében, hanem a lábnyomát is az ügyféltér véres padlóján - írja a Blikk. A szakértők szerint az Adidas cipő egy számmal nagyobb volt a kelleténél. K. és H. lábmérete pedig nem egyezik meg ezzel a mérettel.