Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Szerdán szállítják haza a siófoki tragédia áldozatait

2003.05.13. 11:36
A tervek szerint szerdán szállítják Németországba a siófoki tragédiában elhunytak holttestét. A rendőrség közben újabb tanúkat keres, tisztázandó a szerencsétlenség körülményeit.
A hivatalos okmányok kiadását követően várhatóan szerda reggel szállítják Németországba a múlt csütörtöki siófoki tömegszerencsétlenség 33 áldozatának holttestét - közölte kedden az MTI érdeklődésére Nagy István, a Balaton-parti város önkormányzatának sajtószóvivője. A német szakemberek hétfőn befejezték az áldozatok azonosítását, kedden állítja ki az ÁNTSZ a halotti bizonyítványokat, az okmányiroda a halotti anyakönyveket, majd a nap folyamán az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat városi intézete megadja a halott-szállításhoz az engedélyt - tájékoztatott a szóvivő.

A hivatalos eljárás befejeztével, várhatóan szerda reggel szállítják haza Siófokról a szerencsétlenül járt német turisták holttestét. Az elszállítás módjáról és időpontjáról a szóvivő kedden még nem tudott pontos információkkal szolgálni. A rendőrség kedden újabb tanúkat hallgatott meg, a szakértők pedig folytatták a siófoki vasúti átkelőhelyen történt tömegszerencsétlenség okainak vizsgálatát - tudta meg az MTI Gelencsér László alezredestől, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

A rendőrség hétfőn tette közzé felhívását, amelyben további tanúk jelentkezését kéri. Gelencsér László elmondta: elsősorban azokat szeretnék meghallgatni, akik a Budapestről Nagykanizsa felé tartó vonaton utaztak, s szemtanúi voltak a balesetnek. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétségének alapos gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben.

Csütörtök reggel Siófokon egy német turistabusz a vasúti átkelőhelyen összeütközött egy Budapest felől érkező gyorsvonattal. A szerencsétlenségben 33 német állampolgár veszítette életét.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.