Pál
-9 °C
0 °C

Mégis büntetőeljárást indít a rendőrség a tűzijáték miatt

2003.11.07. 13:42
Büntetőeljárást indított a rendőrség az augusztus 20-i tűzijáték idején bekövetkezett robbanások miatt - értesült a HavariaPress. Az ügyben az V. kerületi kapitányság bűnügyi nyomozói foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak eljárást.
Az Index korábban beszámolt arról, hogy az augusztus 20-i tűzijáték rendezése során történt közveszély-okozás miatt közérdekű bejelentést tettek magánszemélyek a rendőrségen és Belügyminisztériumnál. A beadvány szövege szerint "a törvénytisztelő állampolgárokban joggal vetődik fel a kérdés": vajon nem a tenderkiírás során történt hibák álltak-e az ünnepséghez használt rakéták között keletkezett tűzesetek hátterében.

Két helyen lángolt

A robbanások miatt írásbeli választ igénylő kérdés is érkezett a belügyminiszterhez. Márton Attila a Fideszes képviselője tudakolta Lamperth Mónikától: indult-e bármiféle eljárás az augusztus 20-án történtek kapcsán? Az V. kerületi kapitányság sajtóinformációk szerint most büntetőeljárást indított az ügyben. Mint ismert, az ünnepi tűzijáték alatt egy uszályon és egy robbanószerkezeteket tároló kamionon is robbanás történt. A Parlamenttel szemközt lehorgonyzott uszály, melyről a tűzijáték rakétáinak egy részét lőtték fel, a rendezvény félidejében gyulladt ki, majd teljesen kiégett. A balesetet az első szakvélemények szerint egy besült vetőcső okozta, s a tűzben tönkrement a petárdák kilövését ellenőrző rendszer is. A Gellérthegyen ugyanakkor egy kamion pótkocsiján történt detonáció, a járművön a tűzijátékhoz tartozó lövegek voltak felállítva. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt, az anyagi kár azonban több tízmillió forintra rúgott.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.