Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Mozdony ütközött személyvonattal: tíznél több sérült

2001.11.06. 09:30
Az első rendőrségi jelentések szerint tíznél több sérültje van annak a vasúti balesetnek, amely Alap és Nagykarácsony között történt kedden reggel nem sokkal nyolc óra előtt.
A vasúti balesetet egy szólóban közlekedő dízelmozdony okozta, amely nekiütközött a Rétszilasról reggel 6 óra 45 perckor Dunaújvárosba indult személyvonat utolsó kocsijának - tájékoztatta közleményében az MTI-t a Mávinform. A baleset 7 óra 26 perckor történt Sárbogárd térségében Mezőfalva és Rétszilas között. A közlés szerint a vasúti járművek nem siklottak ki.

Nehézségekbe ütközik a mentés

A rendőrség a MÁV szakembereinek bevonásával megkezdte a baleset helyszínelését és a szerencsétlenség körülményeinek tisztázását. A vonatforgalom Mezőfalva és Rétszilas között szünetel, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják. Az első jelentések szerint a balesetben tíznél többen sérültek meg, közülük öten súlyosan. Mivel a baleset helyszíne gyalogosan nem közelíthető meg, a mentés nehéz. A mentőautók mellett helikopter is indult a bajbajutottak segítségére.

Legutóbb október 24-én ütközött össze két vonat a Pest megyei Monorierdőnél, akkor 37-en sérültek meg.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.