Gerzson
-3 °C
2 °C

Több mint harminc sérültje van a monori vonatbalesetnek

2001.10.24. 17:29
A végleges adatok szerint összesen harmincheten sérültek meg, amikor összeütközött két személyvonat szerda délután a Pest megyei Monorierdőnél. A MÁV fődiszpécserének tájékoztatása szerint az egyik személyvonat utolérte a másikat, majd nekiütközött az előtte haladó vonat utolsó kocsijának. A sérültek többségét a helyszínen látták el, négy súlyos sebesültet kórházba szállítottak.
A biztosítóberendezés, azaz a vágányok melletti fényjelzők meghibásodása okozta a szerda délután, Monorierdőnél történt vonatbalesetet - tájékoztatta a MÁV főmenetirányítója az MTI-t. Elmondta, hogy a baleset során a Budapestről Szegedre (a korábbi híradások Debrecenbe közlekedő járatról szóltak) közlekedő intercity, illetve az azonos irányba haladó személyvonat ütközött egymásnak négy óra után néhány perccel.

Az első vonat körülbelül óránkénti 5-10 kilométeres, a hátsó pedig óránkénti 15 kilométeres sebességgel haladt, amikor az ütközés bekövetkezett. A végleges adatok szerint összesen 37 sérültje van a szerencsétlenségnek. A sebesültek nagy részét a helyszínen látták el, a négy súlyos sebesültet a budapesti és a Pest megyei ügyeletes kórházakba szállították.

A sebesültek valamennyien a személyvonaton utaztak. A MÁV megvizsgálja, hogyan enyhíthet a sérültek helyzetén - tette hozzá a vasúttársaság illetékese. A rendőrség a szakemberek megkezdte a baleset körülményeinek kivizsgálását.

A menzők elvonulását követően, alig több, mint kétórás fennakadás után az egyik vágányon megindult a forgalom, fél nyolc előtt néhány perccel pedig a másik sínpár is szabaddá vált.