Mol-kutakba csábítják a nyertes trafikosokat

2013.05.07. 11:18

A Mol nyertes trafikosokat keres a töltőállomások hálózatában Nemzeti Dohánybolt működtetésére. A cég körlevélben csábítja a nyertes, de üzlet nélküli trafikosokat, hogy nyissanak boltot a kutakon, honlapján listát is közzétett, melyik állomásokon lehet dohányboltot nyitni.

Köztudott, a töltőállomásokon lévő boltok forgalmának jelentős részét adja a dohány, komoly érvágás a benzinkútnak, ha nyártól nem árulhat cigarettát, a kutasok többsége ugyan pályázott a tarfikpályázaton, közülük azonban csak néhány nyert.

Komoly versenyelőnye származhat egy benzinkútnak abból, ha cigarettát árul, két, egymáshoz közel elhelyezkedő töltőállomás közül a dohányos autósok nagyobb eséllyel mennek tankolni ahhoz, ahol dohányhoz is hozzájutnak.

De önmagában a dohány is hatalmas piac, mivel a magyar lakosság 38 százaléka dohányzik, 15 százalék a korábban dohányzott, de már leszokott, és csupán 47 százalék, aki sohasem dohányzott élete során. A napi átlag cigarettafogyasztás az uniós átlag feletti a nőknél a férfiaknál is, ez összesen hozzávetőleg 400 milliárd forintos piac.