Bognár György is árulhat cigarettát

2013.07.18. 14:17

Dohányárusítási koncessziót nyert Bognár György, a korábbi ötvenszeres válogatott focista, a Sport TV szakkommentátora, akinek állandó rovata van a Nemzeti Sportban. A feleségével közös Cobacco Bt. ráadásul rögtön két trafikot is kapott: a budapesti XIII. kerületben a Dunavirág utcában és a Béke utcában is őt gazdagítják a cigizők.

Megkerestük Bognárt, aki minden ezzel kapcsolatos felvetést azzal hárított el, hogy a boltokat kizárólag a felesége viszi, ő semmi ezzel kapcsolatos dologgal nincs képben, egyáltalán „nem tudja, hogy mi-hogyan-merre-meddig″ az ügyben. A csákvári csapat edzőjeként pedig egyébként is ott él. Bognár pár éve még a felcsúti Puskás Akadémia szakmai igazgatója volt.

Szerencsejáték is lesz

A helyzetet még különlegesebbé az teszi, hogy az idén júniusban alapított vállalkozásuk tevékenységi körei közt szerepel a szerencsejáték, fogadások szervezése is. Bognárról ugyanis

A franciáknál kezdődött

A volt soproni tréner az eljárás során maga is beszélt játékszenvedélyéről. Elmondta, hogy franciaországi légióskodása idején ismerkedett meg a kaszinók világával, de ez a „betegség” komolyan 1992-ben, Magyarországra történt hazatérése után hatalmasodott el rajta. Általában élete feszültebb, felpörgetettebb időszakaiban látogatta a kaszinókat, amikor előtte egész nap dolgozott. Ha nem is ment munkája rovására a játékszenvedély, a magánéletére viszont kihatott.

ismert, hogy 2006-ban folytatólagosan elkövetett sikkasztásban, egyrendbeli csalásban és egyrendbeli okirathamisításban bűnösnek találta a bíróság, miután korábbi munkaadója, a Matáv Sopron futballklub feljelentette.

Összesen 10,4 millió forintos kárt pereltek a volt focistán, a pletykák szerint a bevallottan szenvedélyes szerencsejátékos Bognár kaszinóban költötte el a hiányzó összeget.

Sorsjegy, tippmix

Bognár akkor tagadta a vádakat, egy szóbeli megállapodásra hivatkozott, de játékszenvedélye miatt a bírónő igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálatot rendelt el. Ez utóbbi a bírónő szerint azt állapította meg, hogy Bognár tudatában volt cselekedetei súlyának és azok következményeinek. Két év letöltendőt kapott, de nem kellett leülnie, mivel végül kifizette a károkat, és az ítéletet felfüggesztették.

A trafikban kaszinóra nem lesz lehetőség, de a fagyi, alkohol, újság vagy dohányáru mellett a Szerencsejáték Zrt. termékeit lehet majd forgalmazi az üzletekben.