Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Sikkasztással vádolják az ötvenszeres válogatott futballistát

2004.02.06. 14:48
Az egykori trénert és ügyvezető igazgatót, Bognár Györgyöt tízmillió elsikkasztásával vádolja a Matáv-Sopron futballklub. A korábbi válogatott futballista és MTK-edző mindeközben tizenötmillió forintot követel a Matáv Soprontól. Az ügyben nyomozó rendőrség vádemelési javaslatot tett az ügyészségnek.
A soproni rendőrség lezárta a nyomozást Bognár György, a Matáv-Sopron labdarúgóklub volt edzőjének, majd ügyvezetőjének ügyében és vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

Bognárt még tavaly nyáron jelentette fel sikkasztás vádjával a soproni egyesület. A nyomozás befejeztével a soproni kapitányság kétrendbeli sikkasztás, egyrendbeli magánokirat-hamisítás és csalás vádjával, azaz vádemelési javaslattal adta át az ötvenszeres válogatott labdarúgó ügyét az ügyészségnek.

A Matáv Futball Sportszolgáltató Kft. tavaly július 11-én azonnali hatállyal megszüntette Bognár munkaviszonyát, mert a cég tulajdonosai szerint pénzügyi visszaéléseket követett el és ezzel több mint tízmillió forintos kárt okozott.

Bognár a nyomozás alatt is tagadta az ellene felhozott vádakat. Július 21-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy üzleti jutalék címén tizenötmillió forintot követel, amelyre véleménye szerint annak idején szóbeli megállapodást kötött a felügyelő bizottsággal. Ennek az összegnek előlegeként vett fel 10,4 milliót - mondta.