Jól járt, aki nem hitt a kormánynak

2013.09.20. 14:48

Tíz nap van hátra a meghosszbított határidő utáni teljes átállásig, de az NGM még mindig újabb elfogadott pénztárgéptípusokat jelent be. A tegnapi napon ugyanis az Alt Cash Kft. SAM4S NR-300 ONLINE, valamint a Japan Cash Company Kft.S&E NR-300 ONLINE típusú pénztárgépe kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól.

Könnyen lehetséges, hogy ha valaki a közlemény olvasása után azonnal megpróbálná beszerezni ezeket a gépeket, akkor se tudná lezavarni az átállást október elsejéig.

Ahogy ezt korábban megírtuk, a pénztárgépek körüli átállást rendesen félretervezték, először csak eggy hónapot adtak volna szeptember kezdetéig az ország összes kereskedőjének úgy, hogy csak egy típust lehetett választani.

Majd augusztus legvégén kiderült, hogy kapnak még egy hónapot a boltosok, ezzel párhuzamosan egyre újabb típusokat fogadtak el, így pár nappal a végső átállás előtt már úgy is tűnhetne, mintha rendes verseny is lett volna a pénztárgépek közt. A szabályozási zavarban közben országszerte feltűntek a különböző  típusú csalók is. Összességében végül az járt a legjobban, aki kevésbé hitt a szigorúnak tűnő kormánynak és halogatott amíg csak lehet, így olcsóbban és nagyobb választékból vásárlohatott új gépet.

A pénztárgép rendelések leadása kapcsán a minisztérium felhívja a pénztárgépcserére kötelezettek figyelmét arra, hogy online adatszolgáltatásra csak az a pénztárgép alkalmas, amelyet a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) engedélyezett.