MNB: Tőzsdére mehet a Norbi Update

2014.09.24. 13:49

Az MNB jóváhagyta a Norbi Update Lowcarb Nyrt. összevont kibocsátási tájékoztatója kiegészítésének közzétételét. A döntés után folytatódik a részvények forgalomba hozatala, amelynek új záró időpontját a tájékoztató kiegészítésében határozták meg.

Az MNB szeptember 19-én rendelte el a tájékoztató kiegészítését, közölték, addig nem mehet Schoberték cége a tőzsdére.  Az MNB szerint a kiegészítésre azért volt szükség, mert a tájékoztató engedélyezése és az elsődleges értékesítés között eltelt időben több olyan információ derült ki, amelyek nem voltak benne az eredeti tájékoztatóban.

Schobert hétfő délután négyig kapott időt arra, hogy benyújtsa a kiegészítést. Az MNB az új tájékoztató közzétételéig azonnali hatállyal felfüggesztette a részvények eladását. Ezt oldották most fel a kiegészítés közzétételének jóváhagyásával.

A Norbi Update igazgatótanácsa szerint a 2019-ig szóló térítésmentes védjegyhasználat már előre jelezte a tulajdonos és a cég közötti korrekt üzleti viszonyt, és meggyőződésük, hogy Schobert Norbertnek a védjegyek jelképes értéken történő tulajdonba adásáról szóló nyilatkozata a részvényesek és a piac számára csak tovább erősítette a tájékoztatóban már közzétett eredeti szándékát.