Nem járt jól a tőzsdével az Update-részvény

2014.11.11. 07:50

Egy ideig nem nagyon érdekelte a vevőket a Norbi Update Lowcarb részvény: a fitnesszguru cégének első tőzsdei kereskedelmi napján a 990 forintos kibocsátási ár után a nyitást követően az árfolyam kezdeti növekedés után egészen 850 forintig esett vissza. A nap folyamán viszont azért korrigált valamelyest: 978 forinton zárt a papír, ami mindössze 12 forintos esés az első napon – írja a Vg.hu.

Összesen 5,6 millió forintért vettek Update-részvényeket az első napon, de az már látszik, hogy nem egy stabil papírról van szó az Update esetében: arra elemzők már korábban figyelmeztettek, hogy a cég növekedési stratégiájának kockázatai miatt nem biztos, hogy sziklaszilárdak lesznek az Update-részvények.

Az elemzők már arra is korábban figyelmeztettek, hogy a Schobert házaspár jelentős összeget, nagyjából 130 millió forintot vesz ki a cégből, az új befektetők pedig csak a cég egy kis szeletét kapják meg a részvényekért cserébe, és vele együtt a tőzsdei bevezetéssel és Andre Agassi óriási költségeivel együtt járó összes kockázatot.