A cseheknél is becsődölt a Jeans Club

2011.07.21. 11:29

Csődbe ment Csehországban az olcsóbb férfi és női divatot áruló Jeans Club magyar kereskedelmi társaság. Az E15 prágai gazdasági lap csütörtöki kiadása szerint a Jeans Club a héten bezárta utolsó prágai üzletét is. A társaság további üzleteit már a múlt héten bezárták, s leálltak a Jeans Club cseh internetes oldalai is.

A gazdasági napilap a Textil Journal című szaklapra hivatkozva azt írja, hogy a társaságnak már hosszabb ideje nemcsak Magyarországon, de Romániában, Lengyelországban és Csehországban is problémái voltak.

A Jeans Club legnagyobb hitelezője a magyar CIB bank. sA magyar kereskedelmi társaság a cseh gazdasági újság szerint 1994-ben lépett az európai piacra és több mint 1500 embernek adott munkát.

Itthon már csődbe mentek

Magyarországon már május elején csődvédelmet kért a cég, mely több üzletét is bezárta. A 2009-es mérlegadatok szerint a ruházati üzletlánc teljes kötelezettsége valamivel több mint 8 milliárd forint. Ebből 6,8 milliárd rövid lejáratú, ezzel szemben valamivel kevesebb mint 500 millió követelés áll szemben. A szállítóknak a cég 2,4 milliárd forinttal tartozik. A helyzetet nehezíti, hogy a társaság tavalyelőtti mérleg szerinti eredménye 45 millió forint volt, a tetemes kötelezettséggel szemben mindössze 11,1 milliárd forint forgalom áll.