Móric
14 °C
17 °C

Korlátozzák a végtörlesztésre jogosultak körét

2011. 09. 15. 07:17
| Módosítva: 2011. 09. 19. 21:12

Akik 180 forintos frank-, illetve 250 forintos euró árfolyam feletti kurzuson vették fel devizahitelüket, azok nem élhetnek a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével - tudta meg a kormány szerdai döntését a Magyar Nemzet és az origo.hu internetes hírportál.

Az újság csütörtöki számában a kormány szerdai ülésén született döntésről azt írja, hogy ezeknek a devizahiteleseknek új megoldást dolgoz ki a kabinet.

Csak azok élhetnek a rögzített árfolyamon történő, egyösszegű végtörlesztés lehetőségével - olvasható a Magyar Nemzetben -, akik 180 illetve 250 forinton, vagy ez alatt vettek fel devizahitelt.

Az origo.hu hírportál információi szerint a kormány azzal érvel: "nyerészkednének" a hitelkiváltással azok, akik a rögzített árfolyam felett vettek fel devizahitelt és végtörleszthetnék azt.

Az internetes portál emlékeztet arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank havi átlagos svájci frank árfolyama "nagyjából 2009 januárja óta volt magasabb, mint 180 forint, kivételt képez a 2009 júniusától szeptemberig terjedő időszak, akkor néhány forinttal volt 180 alatt az átlagárfolyam".

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.