Piroska
-10 °C
1 °C

Jövő csütörtökön döntenek az euróról

2004.05.06. 14:17
A kormány jövő csütörtökön hozza meg a végleges döntést az euró bevezetés előkészületeiről és dátumáról - közölte Draskovics Tibor.
Csütörtökön a kormány meg fogja nevezni, hogy mi az euró bevezetés tervezett időpontja, és milyen makrogazdasági pályát képzel el, ami elvezet bennünket a minél gyorsabb felzárkózáshoz és ennek részeként az euró bevezetéséhez - közölte Draskovics Tibor pénzügyminiszter.

A kormány széles körű szakmai konzultációsorozatot folytatott ebben a témában a munkaadókkal és a munkavállalókkal. Minden jelentős kutatóintézettől tanulmányt kértek, amelyeket egy konferencián vitattak meg. A konzultációkon felmerült elgondolások beépültek egy javaslatba, amelyet a kormány szerdán már megvitatott.

Konzultáció

A pénzügyminiszter hétfőn ismét találkozik az érdekegyeztető tanácsban képviselt munkaadói és munkavállalói szervezetekkel, és a a parlamenti pártokkal kezdeményezett párbeszéd is lezajlik a kormány végleges döntéséig. Az MSZP, az SZDSZ és az MDF elfogadta a meghívást, a Fidesz azonban nem kívánt élni a lehetőséggel, amit ő "nagy csalódottsággal vett tudomásul".

Draskovics szerint a magyar gazdaság fejlődését leginkább a különböző politikai erők közötti együttműködés segíthetné elő. Ez természetesen nem változtat azon a szándékomon, hogy minél szélesebb konszenzust próbáljak építeni az euró bevezetésének előkészítése köré.

Draskovics Tibor közölte azt is, hogy a kormány döntését követően a parlament költségvetési és európai integrációs bizottságában személyesen kívánja ismertetni a kabinet szándékait a parlamenti képviselőkkel.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.