Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Gyanús szusit találtak egy áruházban

2005.10.16. 09:37
Előredátumozták a gyártási idejét egy szusi csomagolásán. Az ÁNTSZ lefoglalta a gyanús ételt, és eljárást indított a gyártó ellen.

Gyanús szusitermékre bukkantak az Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Szolgálat munkatársai a közelmúltban az egyik fővárosi kereskedelmi forgalmazó helyen végzett ellenőrzés során, közölte a földművelésügyi tárca.

"A közkedvelt japán étel gyártási idejére vonatkozó jelzés későbbi dátumot mutatott, mint az ellenőrzés napja" - áll az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben. A közlés szerint a Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás munkatársai megállapították, hogy az előredátumozott terméken feltüntetett gyártó címén csak egy magánlakás található.

A hatósági ellenőrök a nyilvántartásukban találtak egy, a gyártóval megegyező nevű vállalkozást, amely vendéglátó tevékenységet folytat. A vendéglátóhely üzemeltetője elismerte, hogy a szusit engedély nélkül gyártotta.

A törvénybe ütköző, jogosulatlan tevékenység gyakorlását a hatósági állatorvosok azonnali hatállyal megtiltották, és az üzemeltető ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek. Az ellenőrzés során 30 kilogramm helyben fagyasztott jelöletlen halat is lefoglaltak, és megsemmisítésre utaltak.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!