Jenő
-3 °C
6 °C

Megnyíltak az Auchan bezárt részlegei

2005.08.23. 15:30
Miután orvosolták a hibákat, végrehajtották az ÁNTSZ határozatait, újra megnyílhatott az Auchan áruház hétvégén bezáratott három részlege. A cég sajnálkozik és tanult a történtekből.
A tisztiorvosi szolgálat engedéylvel újra üzemelhet a szigetszentmiklósi Auchan áruház három bezárt részlege - tájékoztatta a cég az Indexet. Az áruház három részlegét (a cukrászatot, a húsüzemet és a grillcsirke standot) záratta be a Pest megyei ÁNTSZ a hétvégén egy átfogó ellenőrzés után. A tisztifőorvos az Indexnek elmondta, nagyon sok hiányosságot tapasztaltak, és kénytelenek voltak bezáratni a részlegeket.

Bírság

Az ellenőrzést azután rendelték el, hogy az Auchan nem hajtotta végre az ÁNTSZ határozatait. Az elmúlt hónapban három lakossági bejelentés is érkezett a szigetszentmiklósi üzletben tapasztalható hiányosságok miatt, és a fogyasztóvédők is panaszkodtak. Egy júniusi ellenőrzésnél is találtak lejárt szavatosságú élelmiszert, amiért 1 050 000 forint minőségvédelmi bírságot szabtak ki. Augusztusban pedig rágcsálóírtást és fertőtlenítő nagytakarítást rendeltek el. Ezek miatt az Auchan több száz ezer forintos bírsággal számolhat.

Tettinger Antal tisztifőorvos tájékoztatása szerint a részlegek bezárásáig az Auchan nem volt túl együttműködő. Az eset után azonban a cég vezetése találkozót kezdeményezett az ÁNTSZ szakértőivel.

Tanultak az esetből

Az Auchan közleménye szerint az elmúlt napokban orvosolták a feltárt hibákat, és levonták az eset tanulságait. Ígéretük szerint a jövőben még jobban odafigyelnek a minőségi és közegészségügyi követelmények betartására.

Munkatársunk tapasztalata szerint a cég Dunakeszi melletti áruházában hétfőn sokkal több alkalmazott volt jelen, mint máskor. Az áruházban ottjártunkkor szedték le a polcokról az aznap lejáró húskészítményeket, illetve a tisztaságra is jobban ügyeltek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?