Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Megnyíltak az Auchan bezárt részlegei

2005.08.23. 15:30
Miután orvosolták a hibákat, végrehajtották az ÁNTSZ határozatait, újra megnyílhatott az Auchan áruház hétvégén bezáratott három részlege. A cég sajnálkozik és tanult a történtekből.
A tisztiorvosi szolgálat engedéylvel újra üzemelhet a szigetszentmiklósi Auchan áruház három bezárt részlege - tájékoztatta a cég az Indexet. Az áruház három részlegét (a cukrászatot, a húsüzemet és a grillcsirke standot) záratta be a Pest megyei ÁNTSZ a hétvégén egy átfogó ellenőrzés után. A tisztifőorvos az Indexnek elmondta, nagyon sok hiányosságot tapasztaltak, és kénytelenek voltak bezáratni a részlegeket.

Bírság

Az ellenőrzést azután rendelték el, hogy az Auchan nem hajtotta végre az ÁNTSZ határozatait. Az elmúlt hónapban három lakossági bejelentés is érkezett a szigetszentmiklósi üzletben tapasztalható hiányosságok miatt, és a fogyasztóvédők is panaszkodtak. Egy júniusi ellenőrzésnél is találtak lejárt szavatosságú élelmiszert, amiért 1 050 000 forint minőségvédelmi bírságot szabtak ki. Augusztusban pedig rágcsálóírtást és fertőtlenítő nagytakarítást rendeltek el. Ezek miatt az Auchan több száz ezer forintos bírsággal számolhat.

Tettinger Antal tisztifőorvos tájékoztatása szerint a részlegek bezárásáig az Auchan nem volt túl együttműködő. Az eset után azonban a cég vezetése találkozót kezdeményezett az ÁNTSZ szakértőivel.

Tanultak az esetből

Az Auchan közleménye szerint az elmúlt napokban orvosolták a feltárt hibákat, és levonták az eset tanulságait. Ígéretük szerint a jövőben még jobban odafigyelnek a minőségi és közegészségügyi követelmények betartására.

Munkatársunk tapasztalata szerint a cég Dunakeszi melletti áruházában hétfőn sokkal több alkalmazott volt jelen, mint máskor. Az áruházban ottjártunkkor szedték le a polcokról az aznap lejáró húskészítményeket, illetve a tisztaságra is jobban ügyeltek.