Emőke
8 °C
19 °C

Hétfőn indul a DaimlerChrysler-per

2003.12.01. 12:21
Hétfőn kezdődik a delaware-i Wilmingtonban annak a keresetnek a tárgyalása, amelyet Kirk Kerkorian milliárdos nyújtott be a DaimlerChrysler ellen a részvényesek félrevezetésének vádjával.
Kerkorian, aki Tracinda nevű cégén keresztül tizennégy százalékot birtokolt az amerikai autógyárból, azt állítja, hogy a vállalat, illetve Jürgen Schrempp vezérigazgató megtévesztette a részvényeseket, amikor a fúziót két egyenlő fél egyesüléseként tüntette fel. A felperes szerint azonban a Daimler-Benz felvásárolta a Chryslert, és emiatt ő is magasabb árfolyamon adhatott volna túl papírjain, közölte a YahooNews.

1,2 milliárd dollár

Kerkorain az után nyújtotta be 1,2 milliárd dolláros kártérítésre vonatkozó keresetét, hogy Juergen Schrempp azt nyilatkozta a Financial Times-nak, hogy ő mindig is úgy tekintett a Chryslerre, mint a cég egy részlegére. A meghallgatások várhatóan december közepéig tartanak, ítélet március-áprilisra várható.

A DaimlerChrysler ügyvédei szerint a cég semmiféle szabálytalanságot nem követett el. Ugyanakkor közölték, hogy nem zárkóznak el egy esetleges peren kívüli egyezségtől.

A többiekkel megállapodtak

Kerkorian keresetének hatására más részvényesek is pert indítottak az autógyár ellen, huszonkétmilliárd dolláros kártérítést követelve. A vállalat augusztusban közölte, hogy a keresetet teljesen megalapozatlannak tartja, de hajlandó peren kívül háromszázmillió dollárt fizetni. Ez az egyezség azonban nem érinti Kerkorian ügyét.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Bali

Tanácsok és TOP 5 látnivaló.