Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Mi lenne, ha bevonnák az összes euróbankjegyet?

2002.01.25. 10:54
Az M-Sat nevű francia vállalat szerint az euróbankjegyeket ki kell vonni a forgalomból, mivel a bankjegyeken látható Európa-térkép az ő szellemi termékük, az Európai Központi Bank pedig nem szerzett tőlük engedélyt a térkép felhasználására.
A társaság már bírósághoz is fordult az ügyben. "A hamisítást rendszerint azért lehet kimutatni, mert a reprudukció megőrzi az eredeti technikai hibáit. A hibalista, melyet benyújtottunk a bíróságnak, meggyőzte őket arról, hogy komoly panasszal élünk" - idézte a BBC a vállalat vezérigazgatóját.

"Ha ez azt jelenti, hogy vissza kell vonni az összes euróbankjegyet, akkor legyen" - nyilatkozta a társaság harcias ügyvédje.

Az Európai Központi Bank szóvivője a hírügynökségnek elmondta, hogy a 25 milliárd euróbankjegyen látható műholdas Európa-térkép felhasználási jogát még 1997-ben szerezték meg egy osztrák vállalattól. A BBC információi szerint a szóban forgó osztrák vállalat időközben csődbe ment.

A társaság vezérigazgatója, Laurent Masselot az ügyvédtől eltérően nem a történelem legnagyobb pénzkivonását kívánja elérni. Egyszerűen azt szeretné, ha az európai jegybank megvásárolná tőlük a kép felhasználásának jogát. Állítása szerint négyéves munkával és 3,8 millió eurós költéséggel 1997-ben készültek el a képpel.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.