Vilma
-8 °C
3 °C

A Nike megveszi a Converse-t

2003.07.10. 14:19
A Nike, a világ legnagyobb sportcikkeket és sportruházatot gyártó cége 305 millió dollárért megveszi a közel száz éves múlttal rendelkező rivális Converse-t.
A Nike pipája nem kerül a Converse ismert csillaga helyére, közölte a BBC. A Converse a továbbiakban a Nike leányvállalataként működik, megtartva annak addigi teljes menedzsmentjét, Jack Boys vezérigazgatóval együtt. A későbbiekben közös menedzsmentet hoznak lére, amely a nem Nike termékek piacának bővítésével foglalkozik majd, és segíti e márkák erősödését.

Hűtlen forgalmazó

Decemberben a Foot Locker - amely eddig a Nike legnagyobb kizárólagos forgalmazója volt -bejelentette, hogy ezentúl más termékeket is árusítani fog. Az elhatározás hátterében az állt, hogy a Nike termékek eladásából kevesebb haszon származott, miközben a Puma és az Adidas retro cipői igen gyorsan népszerűvé váltak, és olcsóbbak is a Nike Air Jordan termékeinél.

Megvett sportolók

A Converse áruinak nemcsak a sport, hanem a szabadidős termékek piacán is van kereslete. A Converse a kosárlabdázó Larry Bird és Magic Johnson és a teniszező Jimmy Connor első választása volt. A vállalat termékeinek népszerűsége esett, amikor a Nike megszerezte magának Michael Jordant és Tiger Woods-ot.

Tízmilliárd dollárnyi adó

A vásárláshoz szükséges az amerikai versenyügyi hatóság beleegyezése is. A Converse termékeiből több mint 12000 darabot ad el évente az Egyesült Államokban és még közel száz más államban, nagyjából 390 millió dollár értékben. A Nike összesen 10,7 milliárd dollárt fizetett be az amerikai államkasszába az elmúlt költségvetési évben.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.